Viikonloppu mennä hujahti. Vähän työtä ja työnkuvaa tuli pohdiskeltua kun tuli yllättävä työtarjous muualta. Päätin kuitenkin jäädä vanhaan työpaikkaani, siinä kun ei ole kovin vikaa. Työnkuvaanikin vähän varmaan prukataan niin kaikki on lähes täydellistä.

Lauantaina lapset pyyteli HopLoppiin ja vähän jo mietittiinkin lähtemistä mutta päätettiin kuitenkin lähteä ulos kun oli niin hieno ilma. Miehellekin kun porukalla ostettiin polkupyörä niin päästiin sitten koko porukka pyöräilemään. Tytteli pääsi mun pyörän taakse istuimeen kun painoi 21,9 kg, painoraja on sen 22 kg. Tyytyväisenä istui, laiskamato, mun takana ja katseli maisemia kun äiti polki. Reidet sai kyytiä ja hyvä niin. Poika jo jaksaakin hienosti polkea pidempiäkin matkoja. Pyöräiltiin naapurikuntaan systerin luo. Lähdettiin siellä metsään muksujen ja koirulin kanssa. Sitten pyöräiltiin vielä kotiinkin. Kyllä kunnon ulkoilua ja liikkumista hienossa syysilmassa ei voita mikään. Poika oli vielä säbässä päivällä niin kyllä uni maistui illalla. Poitsu tosiaan itse halusi aloittaa säbän ja sinne pääsi vielä mukaan. Taitaa tykätä, hyvä niin. Siellä on paljon kavereita.

Pojalla on koulusta Vartti päivässä-lukuprojekti. Luetaan sitten joka ilta kirjaa niin, että poika lukee ääneen. Lukemisesta tulee sitten sujuvampaa. On se aika hauskaa. Tänään luettiin Ihmiskehon ihmeistä. Yksi päivä kissoista, Taru sormusten herraa, Mauri Kunnasta. On aika kiva taas pitkästä aikaa lukea yhdessä. Pitää taas mennä kirjastoon lainailemaan kirjoja. Kirjasto on yksi parhaimpia kaupungin palveluita. Se on jotenkin nostalginenkin. Kirjastoauto vasta onkin nostalginen.

Sunnuntain siivosin. Tiedätte varmaan tunteen kun katselet sotkuista kaappia/huonetta kuukausitolkulla (mulla tosiaan kuukausitolkulla saattaa kestää, että aloitan siivousprojektin) ja kun sitten vain tartut toimeen ja siivoat ja heität pois turhat niin kyllä tulee hyvä mieli. Mä siivosin ensin keittiön astiakaapit ja sitten pojan huoneen. Ihan hirveästi oli poika piirtänyt ja askarrellut. Hienoimmat tietty säilytettiin mutta sellaiset silput ja rytistyneet askartelut ja piirrosten tekeleet laitoin pois ja yli roskasäkillinen tuli pois heitettävää. Paljon jäi silti säästöönkin. Tosi paljon poika piirtää, ja tosi pikkutarkkaakin kuvaa tulee. Joskus hitusen kyseenalaisia kuviakin löytyi, jotkut säästyivätkin, saa itse niitä sitten katsella aikuisena :)

Kyllä niin henkinenkin vaikutus on siivoamisella. Sanoinkin tytölle, että seuraavaksi siirryn roskasäkkini kanssa sun huoneesees. Se on sille varmaan kauhun hetki, tyttö on nimittäin todellinen hamsteri. Taidan joutua menemään salaa sinne huoneeseen sitten :) Se kyllä sitten jälkikäteen huomataan kun jotain on hävinnyt mutta eiköhän se kestetä sitten, tyttö tavaroiden katoamisen ja minä tytön kiukun :)

Nyt taas unille. Vaikka mulla on kyllä ihan hyvä hömppäkirja kesken, taidan lukea sitä vähän vielä. Huomenna tulee Mentalist, se jäi viimeksi jännään kohtaan.