Otsikossa tiivistetysti meidän puuhat viimeisen viikon ajalta!

Pariin otteesen kierrettiin Tohloppijärvi eri kokoonpanoissa. Ekan kerran jäätiin oikein piknikille, toisella kerralla pyssättiin leipomoon pullakaffeille. Ja on vaan ollut kuuma! Kerran jaksettiin jumppaillakin kaverin kanssa. Mutta vain kerran.

Keskiviikkona meninkin poikkeuksellisesti piknikille NÄSSYN rantaan. Tapasin kaverin poikansa noin 10 kk kanssa. Vitsit, että poika oli suloinen, kasvanut hirveästi. Konttasi vinhaa vauhtia ja nousi seisomaan tuen kanssa. Oli niin iso poika jo, että hui. Nässyn rannassa sitten syötiin eväitä, paimennettiin poitsuja ja rupateltiin. Sieltä sitten kävelin kotiin ja pian kylään tulikin kaverini avoimen opintojen ajoilta. Opiskeltiin Porissakin yhtaikaa, tosin eri "vuotisia" opiskelijoita oltiin silloin, eikä silloin vielä kaveerattu. Nyt taas juttua riitti!! Kaveri muuttaa justiinsa Pohjanmaalle, on niin rakastunut, että voi että! Onnea kaverille uuteen kotiin isännän kanssa!!

Torstaina shoppailin kaverin kanssa, poika sai kesävaatetta ja aurinkolasitkin. Mä sain hameen ja housut. Kaffiteltiin kavrun kaa ja sit istahdettiin Paapan terassille vielä jutulle. On ihana kesä!!!

Perjantaina aikaisin aamusta mumski tuli hakemaan mua ja poitsua möksälle. Iskä oli töissä superpitkän päivän, aamu7- ilta22..huhhuh. Vähän ylitöitä teettää ihmisten kesäpöperöt:)
No, me änkeydyttiin mummun "tila-autoon" kaikkien tavaroiden kanssa ja matkattiin möksää kohden. Päivä lekoteltiin vaan ja ihailtiin mummun kirpparilta ostamia mökkivaunuja pojalle. 5 euroa olivat maksaneet ja niin hienot Emmaljungan vaunut/rattaat oli!! Niillä tehtiin "rentouttava" kävely maaseudun "rauhassa" (= poika ei oikein nukahtanut, vaikka oli ihan väsy, ja tietenkin protestoi kovaäänisesti). Illalla saatiin äidin sisko eli minun täti möksälle myös. Kun poika pistettiin unille uuteen hienoon matkasänkyyn niin me akat mentiin saunaan. Äiti ja täti meni rantaan, äiti ui vain, rohkea. Iltaa istuttiin terassilla ja lipitettiin vähän viiniä ja olutta. Ihana kesäilta.

Lauantaina aamulla poika ilahdutti minua heräämällä jo klo 6. Jes!! :) Muutkin saivat sitten nauttia aikaisesta heräämisestä:) Aamupäivä puuhailtiin rennolla menolla aamupäivän touhuja. Sitten lähdettiin minä, mummu ja poika kauppaan kirkolle. Mä pääsin ekana käymään kirppiksellä ja teinkin upeita löytöjä ja HALVALLA. Poika sai syksylle (menee varmaan keväälläkin vielä) kurahousut. Sitten ostin uuden lelupakkauksen hiekkaleluja, sukkahousut, kesähatun, vauvapyyhkeen ja lelun pojalle. Kaikki vain yhteensä 5,75 euroa. Halpaa oli!
No, käytiin sitten ruokakaupassakin ja ajeltiin takas möksälle. Täti oli valmistanut ihanaa nakkikeittoa ja kun se oli syöty niin loikoiltiin. Mies saatiin mukaan mökkielämään iltapäivällä. Oli varmaan ehkä ikävöinyt meitä jo!! Touhuttiin mökkitouhuja ja sitten illalla saunottiin vielä päälle. Ja syötiin innolla makkaraa joka lämpesi kiukaalla hienosti. On vaan ihana se mökkisauna, niin hyvät löylyt ja saa tuijotella ikkunasta järvimaisemaa.. Ihanaa on!

Sunnuntaina oli lämmintä kovasti (siis tänään). Poika heräsi isin kanssa vissiin taas kuudelta aamulla mutta isi loikoili petissä ja sai pojan vielä nukahtamaan hetkeksi. Herättivät juuri kun näin hyvin todentuntuista unta Ville Valosta. Oltiin Villellä syömässä, minä ja mieheni ja siellä oli muitakin. Olin unohtanut ottaa mukaan tuliaisviinin. No, Ville oli juuri tarjoamassa katkarapuja kun mies herätti.. Hyvä, en meinaan tykkää katkaravuista!!:) Aamu hujahti taas aamupuuhiin. Päivällä lähdettiin käymään rannassa minä, poika, mummu ja täti. Aluksi huljuteltiin vain pojan varpaita, sitten pojalta lähti sortsit, paita ja vaippakin ja poika sai kokeilla järvivettä. Hitusen oli varautunut ja kiljahteli, mutta pääsi pian pyyhkeen sisään, sitten olikin tyytyväinen. Poika alkaa jo viihtyä vedessä, mökillä kylpi illalla pienessä pesuvadissa, ja NAUROI  kun pikkuankalla ruiskautettiin vettä selkään! Ihana poika!! Saunaakin vilautettiin pojalle, kurkattiin saunaan ja istuin ehkä 20 sekuntia alalauteella. Enpäs tiedäkään minkä ikäisenä saunaan saisi mennä vauvan kanssa, joku muisti, että vuoden ikäisenä vasta. No, en usko, että tästä kokeilusta haittaa oli!

Pojalla on ollut sitten tosi jänskä viikonloppu. Mummu oli ostanut pojalle pallon, taitaa olla uusi suosikkilelu!! Poika on nauranut koko viikonlopun iloisena. Taisi tykätä mökkeilystä! Mä ainakin tykkäsin tosi paljon! Koskahan päästään taas?

Tämmöistä tänne. Raportti päättyy, koska jo väsyttää. Ihana viikonloppu oli. Kesä on kiva.

ps. Ai niin, kastoin tänään talviturkin!! Hyvä minä!!