Olipas kerrassaan mukava viikonloppu. Meillä oli eilen taloyhtiön talkoot. Aamupäivä työskenneltiin ahkerasti koko perheen voimin yhteisiä piha-alueita siivoillen. Lapset tiesi,että pääsevät mummulaan yökylään ja alkoivatkin jo puolen päivän aikaan ruinata, että lähdetään jo. Niin pakkailtiin reput ja käsilaukut ja lähdettiin kohti mummulaa. Mainittakoon, että ilma oli aivan kertakaikkiaan mahtava. Hellettä piisasi ja mä kyllä tykkään siitä. Se on Suomessa niin harvinaista herkkua, että joka hetkestä täytyy nauttia. No, asiaan. Lapset jäi mummulaan tyytyväisinä kun lähdin sieltä ja saivat mummun jakamattoman huomion.

Ajelin kotiin ja siellä porukka jo grillaili. Sain makkaraa ja siiderin nokan eteen. Istuttiin pitkälle iltapäivään monen naapurin kanssa etupihoilla ja juttu luisti. Meidän taloyhtiössä on harvinaisen mukavaa sakkia ja näin sitä sitten tutustuukin vähän paremmin kun on yhteisiä tapahtumia. Illemmalla alkoi sitten jääkiekkopeli ja äijät katseli sitä ja me naiset joita peli ei niin kiinnostanut saunottiin ja juoruiltiin. Myöhemmin illalla tuli vielä jalkapallopelikin. Sitäkin nuo miehet vahtasivat ja me naiset vain juoruttiin. Meidän oli tarkoitus lähteä kylille, mutta päätettiin sitten vain grillailla ja istuttiin iltaa meidän pihassa. Suunniteltiin yöuintiakin, mutta jäi onneksi vain suunnitelmaksi. Ajoissa päästiin petiinkin. Näin sitä vain tullaan vanhaksi kun vapaailtana ollaan siihen tyytyväisiä, että päästiin nukkumaan ajoissa.

Aamusella talo tuntui liian tyhjältä ja päätettiin lähteä hakemaan lapset kotiin. Poikettiin ensin ostamaan muistamiset lasten hoitajille ja opettajalle. Kaverin omistamasta herkkukaupasta ostettiin herkkuja pieniksi kiitoslahjoiksi. Ajettiin sitten mummulaan ja siellä olikin sisäpihalla kirpputori meneillään. Lapset oli tosi innoissaan kun tultiin. Pojalta oli hammas juuri hetki ennen irronnut. Hammas oli visusti taskussa jemmassa. Täytyykin muistaa mennä hoitamaan hammaskeijun sijaisuutta kohta, löytyy sitten kolikko tyynyn alta aamulla. Muksut oli mummun kanssa käynyt Tallipihalla, josta kirpputorilta olivat saaneet eräältä myyjältä koruja. Äidille oli valittu sydänkoru, jossa keskellä punainen kivi. Tosi hieno olikin. Yhden yön olivat pikkupenskamme olleet kotoa pois ja ikävä siinä oli tainnut jo vähän olla. Hyvä niin. :)

Kotona piti sitten hetki lepäillä, mutta aika nopeasti poika livahti naapurin poikien kanssa ulos. Lähdettiin sitten porukalla viereiselle kentälle sadettimen alle juoksentelemaan. Lapset siis juoksenteli. Se on niin hauskaa katsella kun penskat kiljuu ja juoksee siellä veden alla. Oikein nauttii kesästä. Päätettiin lähteä vielä sen jälkeen uimaan. Lapset oli ratketa liitoksistaan. Mun mielestä vesi oli kylmää, mutta lasten mielestä ei. Muksut harjoitteli uimista ja teki hiekkalinnoja ja vallihautoja sun muita. Aurinko paistoi ja sitä lasten riemua on niin ihana katsella. Kesää niin parhaimmillaan! Sitä kun sais jotenkin talteen ja vois napata tuo fiiliksen esiin marraskuun ankeudessa.

Illalla aloin vielä lukea kirjaa lapsille. Poika ei nykyään enää niin usein halua illalla kuunnella kirjaa vaan puuhaileen mielellään omia juttujaan vain. Mutta nyt molemmat lapset halusi kirjan ja niin luettiin vierekkäin kirjaa kunnes tyttö simahti kesken luvun ja poikakin nukahti heti kohta kun valot sammutettiin. Ihan uupuneita olivat, äidin nöpöset.

Oikein leppoisa ja lämminhenkinen viikonloppu oli. Nyt on kesä vasta aluillaan, ihan mahtavaa!