Kirjoittelenpa tästä päivästä ihan vaan muuten vaan. Aamulla olin kärttyinen. Tytteli herätteli koko yön. Itki, vaikka oli lääkitty kaikin mahdollisin lääkkein. Meillä jyllää nyt oikein kunnon keuhkoputkissa rohiseva räkä-tauti. Poika aloitti kuumeella ja kurkkukivulla, sekä sitten myös mahakivulla, jonka takia odoteltiin terveyskeskuksessakin KOLME tuntia. Kuume ja mahakipu kun ei ole kiva yhdistelmä. Mutta eipä siinä sitten mitään ollut. Adenoviruksesta puhui yksi niistä kolmesta lääkäristä, jonka olen tällä viikolla tavannut. Lauantaina istuttiin siis terveyskeskuksessa, sunnuntaina käytiin Mehiläisessä. Poitsulla oli korvatulehdus. Sitten maanantaiaamuna tyttö oli kekäle. Kuumetta, rohisevaa hengitystä, räkäisiä yskänpuuskia, lopuksi nuhaa ja perässä roikkuva lievä yskä. Itselläni on lievää keuhkorohinaa ja nuuppa olo. Mies on saikulla kun on kuumeessa ja kurkku on kipeä. Että sellaista menoa meillä.

Mutta viime yöhön. Tytteli siis itki ja oli kovasti tuskaisen oloinen, reppana. Valvoin lähestulkoon koko yön. Vähän väsytti aamulla ja käyttäydyin ala-arvoisesti. Käväistiin lääkärissä tänään tytön kanssa. Korvassa oli punoitusta mutta ei selkeää korvatulehdusta. Katsotaan nyt tuleeko se vai ei. Alan olla ihan kypsä tähän sairastamiseen ja kotona kyhjöttämiseen. Iltapäivällä puettiin pojan kanssa ulkovaatteet niskaan ja napattiin digestivekeksejä sorsille. Sitten vaan käytiin ruokkimassa sorsat ja köpöteltiin siitä täällä Nokialla sijaitsevaan maailman parhaaseen leipomoon, Lehtosen leipomoon. Siellä on ihan herkkukermamunkit, ettäs tiedätte. Valikoimaa pullissa riittää ja on edullistakin. Valkattiin pojan kanssa ikkunapöytä ja ekana poika tokaisi, että:"Onpa ihana maisema." Ikkunasta näkyi tie, ryteikköä, liikenneympyrä ja junarata. Mutta siinä oli varmaan justiinsa pikkupojan "ihana maisema". Nähtiin poliisiauto, paloauto pillit päällä, tiekarhu (jonka kuski tuli leipomoon kahville), juna, ambulanssi, takseja, busseja, rekkoja..  Oli oikein kiva leipomovisiitti. Piristi äidinkin mieltä. Napattiin pari sämpyläpussiakin mukaan kotiin viemisiä. Ja isille leivos, äidin pahoittelut huonosta käytöksestä :) Sieltä köpsöteltiin sorsien kautta taas kotiin. Oli niin piristävä lenkki, että jatkettiin iltaa käymällä pitkästä aikaa saunassa. Poika innolla kylpi ja saunoi ja pesi kaikki leikkieläimensäkin. On tuosta pojasta tullut mulle oikein seurakaveri. Keitellään yhdessä kahvit ja saunotaan, kaikenlaista kivaa puuhaa jo voi tehdä tuollaisen ison pojan kanssa.

Tänään ilmoitin pojan taas ensi syksylle muskariin konservatoriolle. Onhan sinne vähän reissaamista, mutta kun on totuttu siellä käymään (ja siellä on niin ihana kahviokin:) niin jatketaan siellä.

Huomenna onkin muskari ja sen jälkeen sellainen konsertti. Ja konsertin jälkeen soittimien esittely. Saa nähdä kiinnostaako huilu edelleen, vai mikä tällä kertaa?

Päivästä muodostuikin aika kiva. Kunhan nyt tuo tytteli ja ukkokin saataisiin terveiden kirjoihin niin voitais puuhata vaikka mitä!

Hitaasti tuo kevät tulee, mutta melkein joka päivä joku uusi alue on sulanut pihassa. Ihanaista!