No niin, hermot menee. Aloitin kirjoittelun ja niin vaan kone teki "jotain" ja minne lie lensi tekstit, bittiavaruuteen.  Voi räkä. Aloitetaan alusta..

Kesä meni. Reissattiin kotimaassa, Riihimäellä (hotellin palkintoyö, juhuu, siellä ei kyllä ollut oikein mitään) ja Vantaalla, käytiin Heurekassa ja kylpylässä, herkuteltiin ravintoloissa. Särkänniemi käytiin tänä vuonna. Viime vuonna boikotoitiin mutta nyt mentiin. Tyttö pelkäsi kaikenlaisia laitteita ensimmäiset kuusi tuntia ja sanoi, ettei tule Koiramäkeen, kunnes näki Koiramäen ja tykkäsi tietenkin. Mökkeiltiin ja tein itse naisten reissun Tukholmaan äitin ja systerin kanssa. Mentiin ja tultiin sopivassa määrin. Molemmat lapset oppi sukeltamaan ja poika uimaankin. Tytöstä tuli tosi rohkea vedessä lutraaja, poika jo olikin. Mies sydän kylmänä seisoi rannalla ja katseli kun lapset sukelteli. Hieno kesä oli, hellekin helli, mä tykkäsin.

Ja sitten saapui syys, joka onneksi on aika lämmin ollut sekin, ihan kesäkeliä on huomisellekin luvassa. Poitsu aloitti tokan luokan ja sujuu ihan hienosti koulukujeet. On ollut nyt itsekseen aamuja ja iltapäiviä, eikä pidä niitä ollenkaan pahana. Seurana on naapurin poika ja touhuavat aamuisin milloin mitäkin ja kun tulevat koulusta niin juovat litratolkulla kaakaota ja useimmiten tekevät läksyt ja sitten touhuavat taas omiaan. Kaikki on nyt sujunut hienosti, ainoastaan youtuben ikävämpään puoleen on saatu tutustua tänä syksynä, muuten ei ihmeempiä ole ilmaantunut.

Tytteli aloitti viskarina. Tosi ihana ryhmä taas päiväkodissa. Ihan ykköshoitajat ja se oma paras kaverikin on samassa ryhmässä eli hassuissa kissoissa. Loman jälkeen päiväkotiin paluu oli yhtä riemun kiljahtelua. Vaikka mitä puhutaan päiväkodeista ja niiden negatiivisesta puolesta niin meidän päiväkoti on ihan paras. Siellä on isommat ryhmät jaettu pienempiin ja välillä nekin jaetaan vielä. Hoitajat on ihan ykkösluokkaa, tosi kivoja. Meidän ihastuttava kotikaupunkimme vaan on nyt sulkemassa tuon päiväkodin sisäilmaongelmien vuoksi (ongelmaa ollut jo vuosia vuosia, nyt vasta tutkittiin kunnolla ja talo puretaan). Ihana idyllinen vanha talo se on, sinänsä harmittaa, mutta moniko siellä on jo altistunut ja joutunut vaihtamaan päiväkotia ja työpaikkaa.. No, siis tämä ihana kotikaupunkimme päätti sijoittaa lapset toiseen sisäilmaongelmapaikkaan, joka kuulemma remontoidaan. Hyvä jos remontoidaan, mutta kun paikka on kahden kilometrin päässä. Mä kuljen kävellen ja teen sitä 6h/pvä töitä, jotta tytön päiväkotipäivät olisivat lyhyempiä ja pojan ei tarvitsisi olla niin paljon yksin kotona. Toisen auton hankinta siis edessä. En aio laittaa lasta vaihtamaan päiväkotia huonon politiikan vuoksi. Rahatilannehan on huippu kun tekee osa-aikaista, mutta eipä mahda mitään. Jos jollain teistä on vanha, halpa auto, joka toimii ja on katsastettu niin tehdääs kaupat :) Auto ei muutenkaan ole pahitteeksi kun tehtiin tämä hieno bussiliikenneuudistus, joka hankaloittaa kulkemista täältä lintukodosta isolle kylälle. No juu, enpä viitsi enempää parjata. Oma mielipiteeni on, että politiikassa tehdään huonoja päätöksiä mutta kaupunki on kiva ja ihmiset kivoja täällä. Se kai on pääasia, pitää vain unohtaa mokomat päättäjät.

Tässä nyt pieni syksyn avaus blogiin. Yritystä taas tiheämpään kirjoitteluun. Olen tässä muuten suunnittelemassa, että meille hankittaisiin kissa tai koira (tai molemmat). Mitäs siihen sanotte?