On kyllä hellettä riittänyt! Eilen vasta oikeastaan valitin ekan kerran kun ilma seisoi ja lämmintä oli +33. Aika ahdistavaa oli. Mutta tänään on taas ollut vähän viileämpää. Pääosin olen tyytyväinen ilmoihin. Kerrankin saa kulkea ihan kesävaatteilla vaan ja on oikeasti lämmin.

Kaikenlaista on tässä heinäkuussa puuhattu. Mies on siis lomalla ja isäkuukaudella. Vielä pari viikkoa lomaa yhdessä. Itse olen nyt ihan oikealla kesälomalla ja äitiysloma on siis ohi!!!! Voi nyyh!Kesälomaa jatkuu elokuun puoleen väliin saakka ja sitten alkaa köyhäily. Kotona meinaan oleskella ainakin 31.3.2011 asti. Joulun jälkeen tehdään rahavarojen laskenta ja katsotaan voiko olla vielä ensi kesänkin kotona. On tää aikasta ihanaa aikaa kyllä, ei haluais tästä kyllä hevillä luopua.

Oli meillä ihan aikaa kahdestaankin miehen kanssa yhtenä päivänä! Käytiin Pyntsällä katsomassa Häräntappoase. Sitä ennen syötiin Coussicassa hyvää ruokaa, jota oli paljon! Oikein mukava parisuhdeilta oli!

Kyläilty ollaan, ja käyty toreilla. Poitsu pääsi uimaan meressä Raumalla kun E ja M ottivat poikasen mukaansa kesälomareissuun. Poika kovasti tykkäsi reissusta!

Yhdet sukubileet vietettiin mummun mökillä. Se oli mukava ilta! Saunottiin ja syötiin ja jutusteltiin stadin serkkujen kanssa. Poika kovasti tykästyi pikkuserkkuihinsa.

Tällä viikolla olikin sitten meidän suurin kesälomareissu! Minä, poika, sisko ja miehensä lähdettiin porukalla Ruotsiin! Mies jäi tytsyn kanssa kotiin, kun ei tuo tytsy tuosta matkasta niin perusta. Mutta poika perusti! Pienelle pojalle se olikin iso elämys. Bussimatka meni hienosti Helsingin satamaan. Syötiin vähän lakua, luettiin ja piirrettiin, vähän nukuttiinkin. Eikä tainnut poika arvata, kuinka suureen laivaan oltiin menossa. Oli aivan ihmeissään! Hytti oli pieni, mutta siellä pärjättiin ihan hyvin. Ensimmäisenä iltana törmättiin vain pikku Myyhyn. Mutta pompittiin pallomeressä (siis poika pomppi) ja poika juoksi kuin viimeistä päivää siellä leikkipaikassa. Vähän tehtiin ostoksiakin. Syötiin tietenkin, ja katsottiin laadukas laiva-show... Juuri 3-vuotiaalle sopiva show.

Tiistaina sitten tutkittiin Tukholmaa. Poika rattaissa mentiin vanhaan kaupunkiin ja poika sai sieltä himoitsemansa Ruotsin lipun, jota huiskuttelikin ahkerasti. Syötiin kiinalaista sapuskaa ja jätskiä ja vadelmia. Kuljettiin jollain 1000 vuotta vanhalla hissillä, en muista mikä sen hissin nimi oli. Ihasteltiin suihkulähdettä ja käytiin läpi rättikauppojakin. Nopeasti meni aika Tukholmassa. Sitten päästiin taas laivaan halailemaan muumeja. Poika halailikin muumia joka mutkassa. Aina kun muumi näkyi jossain, niin poika sitä halasi, ja veti hännästäkin. Sitten taas leikittiin leikkipaikassa. Minäkin pääsin shoppailemaan vähän tuliaisia ja ostelinkin kaikenlaista pientä. Melkein kaikki rahat menikin.. SIllä välin kun shoppailin, oli pojat tehneet hyttiin majan! Kaikki peitot ja pyyhkeet oli ripustettu milloin mihinkäkin.. :)

Toinenkin yö laivassa meni hyvin, vaikka poika putosikin sängystä. Heräsin siihen, että poika itkeskeli. Laitoin valot päälle ja poika oli vielä jotenkin vierinyt sängyn alle aivan.. Muuten meni yö ok, vaikka kaikenlaista kukkujaa siellä käytävillä keikkuikin. Ja laiva keinui vähän.

Bussimatka kotiin meni myös ihan hyvin. Poika osasi kyllä ihan hienosti käyttäytyä reissussa. Pientä touhua kyllä oli väliin, mutta ei mitään ihmeempiä konflikteja tullut. Onko se nyt sitten ihme, että kaikki meni hienosti kun meillä on niin fiksu poika! :)

Kotona sitten huiskuteltiin isille Ruotsinlippua ja kerrottiin matkasta! Kyllä isi ja pikkusisko meidät tunnisti, vaikka poika vähän epäilikin, että tunnistetaankohan meitä enää, kun meistä oli tullut niin ruotsalaisia..

Mukava reissu kyllä oli! Kiitos kovasti matkaseuralle! Mitähän seuraavaksi keksitään?

Viikinsaaressa käytiin eilen. Tuuli kamalasti, mutta silti uitiin. Sitten syötiin eväitä ja leikittiin leikkipuistossa. Laivamatka oli taas elämys.

Nyt poika vaan kyselee, että "Äiti, montako päivää on taas siihen, että mennään sille isolle risteilyalukselle?" "Mentäiskö heti huomenna taas sinne risteilyalukselle?"

Niin, tytsy oppi konttaamaan! Hitaasti, mutta epävarmasti tyttö etenee. Jos nopeasti pitää mennä, niin heittäytyy masulleen ja alkaa ryömiä. Aika kujeilija tuo tyttönen on. Ruokapöydässä hyvin herkästi haastaa isoveljeen kiljuntaan tai rummutukseen tai mihin vaan muuhun. Puree pöytää ja huiskaisee lusikan lattialle.. Hieroo ruokansa tukkaansa... Yrittää naputella digiboxia...Repii lehden kuin lehden, jos käsiinsä saa.. Aika ihana, veikeä tuo tyttö on!

Kirjoitinkohan jo, että meillä on nyt sitten sairastettu vesirokko! Poika sai sen ensin ja sitten tyttö. Eli tällaista kotieloa ja oloa on tämä helleheinäkuu ollut. Mutta ohi on nyt sitten sekin sairaus. Näppyjä oli kohtalaisesti, kuumetta ei luojan kiitos noussut. Näpyt ei onneksi kutisseet paljon. Että suht helpolla päästiin.

No, nyt lopetan tämän jaarittelun. Eihän tätä kukaan kauempaa jaksa!