Juhannus on ohi! Oli kiva juhannus, tosi kiva!Perjantaina meidän piti mennä aamusta jo mökille, äitikin meni jo ajoissa. No, aamulla katsoin Kallen korvaa. Se oli ihan turvoksissa ja punainen ja kuuma. Oli pakko lähteä lääkäriin kun ei viitsi jättää juhannusyöhön lääkärikeikkaa. Acutaan ensin. Siellä oli kamalat jonot kun mikään muu paikka ei ollut auki, paitsi Mehiläinen. Siis Mehiläiseen sitten. Siellä oli tunnin verran odottelua ja kiva lääkärisetä tutki pojan korvan. Se oli ulkokorvantulehdus. On niin kuiva iho korvalehdessä, että on mennyt rikki ja tulehtunut. Antibiootit ja rasvat sitten haettiin. Syötiin jätskit Keskustorilla myös. Oli paljon porukkaan keskustassa juhannusaattona.

Vihdoinkin päästiin lähtemään. Mökillä oli niin ihanan näköistä ja äiti oli laittanut kahvit valmiiksi. Ai että, elämää. Poika oli tosi innoissaan. Oli niin onnellinen mökkielämästä ja ramppasi sisään ja ulos, sisään ja ulos. Sai mennä suoraan pihaan ovesta. Se olikin mukavaa/ärsyttävää:) Poika myös kasteli kukkia, keinui, kokosi isin kanssa grilliä, keräsi juhannuskukkia, poimi yrttejä mummun yrttimaasta, siivosi, katseli kiikareilla, kahlaili rannassa, saunoi (heitti kovasti löylyä), joi Muumi-limua, ahmi aurajuustoa, pelasi krokettia yms.

Meillä oli tosi hyvä juhannusfiilis. Rauhassa puuhattiin ja laiteltiin suht yksinkertaista mutta hyvää ruokaa, ulkoiltiin, saunottiin ja tosiaan, poika tahtoi välttämättä juhannussaunasta uimaan. Ulkona satoi ja oli kylmä. Silti tahtoi. Me mentiin sitten katsomaan urhean pojan uintia. Mutta rannassa meitä odotteli noin 2500 hyttystä jotka nähtyään paljasta pintaa hyökkäsivät poikareppanan kimppuun. Poika säikähti ja uinti jäi vain kahlailuun. Harmi. Nyt on poitsulla sitten 40 hyttysenpistoa kropassaan. Aika inhottavaa. Pistokset kutiaa ja saa rasvata..

Tänään, eli sunnuntaina ajeltiin sitten takaisin. Poika oli vihainen kun piti palata tylsään kotiin. Mutta kun tultiin kotiin niin ihan kivaa se sitten olikin.

Tytsy oli mökillä yhtä kiltti kuin muuallakin. Typy nukkui ja leikki mökin lattialla, nauroi ja touhusi. Oppi tarttumaan molemmilla käsillä nokkamukiinsa ja oppi myös vilkuttamaan mummulle kun mummu vilkutti ensin tytsylle. Hienoja taitoja! Ja äsken huomasin, että juhannuksena on tytsyn suuhun ilmaantunut taas kaksi hammasta. Kyllä niitä nyt putkahtelee. Niitä on jo yhteensä 8!! Pojalla oli tässä vaiheessa tullut vasta kaksi hammasta.

Kiitos suuri mummulle mahtavasta juhannusseurasta ja puitteista tälle elämykselle!

Miekkosella on enää ensi viikko + seuraava maanantai töitä ja sitten onkin lomalla kuusi viikkoa. Ei oli kummoisempia lomasuunnitelmia. Monien kanssa on ollut puhetta, että kyläillään, joten sellaista sitten on tiedossa. Ja ehkä pieni matka jonnekin, siskon ja miehensä kanssa. Itse ehdottivat, että lähdettäisiin porukalla. Tietävätköhän mihin ovat ryhtymässä?

Saataisiinpa nyt vaan kunnon kesäkelejä niin olis mukavaa. Ettei tarttis takkeja ja hanskoja käyttää.

Penskat melskaa makkarissa. Millään ei nukahda, vaikka tytsylläkin on kuumetta 39,5. Mikä lie, ehkä vauvarokko se on. Nukahtais nyt, et pääsis väsynyt äitikin unille.

Arki alkakoon jälleen.