Niin vaan joulukin on sitten ohi. Oikein kivasti meni pyhät. Aattona käytiin aamupäivästä hautausmaalla perinteiseen tapaan viemässä kynttilät haudoille. Sitten ajeltiin meidän äidin luona poikkeamaan (kahviteltiin ja joulukukitettiin äiti) ja siitä sitten kotiin ja poitsu pääsi unille ja me vanhemmat joulusaunaan. Unien ja saunojen jälkeen ajeltiin anoppilaan joulun viettoon. Aluksi syötiin herkkuruokia ja kahviteltiin. Sitten jo alettiin odotella joulupukin tuloa. Siskoni mies oli lupautunut tähän hommaan. Miehen veljen vanhempi tyttö on reilut 4 vee ja odotti innolla pukkia. Ja sitten ovikello soikin!! Pukki selviytyi upeasti, kaikki meni loistavasti, vaikka parta alkoikin valua niin, että pukki joutui käsillään pitämään partaa ylhäällä:) Mutta tämä 4 vee tyttönen ei semmoisesta välittänyt, lauloi niin hienosti pukille Tuiki tuiki tähtönen ja tokaisi, että "mutta kuule pukki, sä et kyllä MILLÄÄN ole voinut tulla reellä tänne":) Lopuksi laulettiin pukille vielä Joulupuu on rakennettu. Niin, ja meidän poitsu ja samanikäinen serkkutyttönsä tietenkin pelästyivät pukin sylissä ja itkivät, kuinkas muuten. Pukki ojenteli lahjat vanhemmalle serkkutytölle, joka innokkaana jakoi lahjat omistajilleen. Sellaista touhua ja kaaosta kesti noin 0,5-1 tuntia ja hauskaa oli. Sitten kun paketit oli avattu niin ihmeteltiin mitä pukki oli tuonut. Kaikkea tulikin paketeista. Oltiin oltu kilttejä ilmeisesti. Loppuilta herkuteltiin ja jutusteltiin ja sitten ajeltiin kotia kohden. Poika nukkui ja me katseltiin Liian paksu perhoseksi. Mä join vähän punkkua ja ahmin puoli pakettia aurajuustoa!

Joulupäivänä sitten aamupäivällä vähän ulkoiltiin upeassa joulusäässä... eli kurassa ja harmaudessa. Sitten pojan päikkärien jälkeen käveltiin minun äidille kylään. Siellä olikin veli tyttönsä kanssa jo odottelemassa. Syötiin lisää superherkkuja ja kahviteltiin. Pelailtiin Unoa, vanhaan tuttuun tapaan. Ilta meni mukavasti siinä touhutessa ja poika leikki tohkeissaan uudella autollaan. Mä soittelin pianolla ja katseltiin telkkaria.

Tapanina matkattiin jälleen anoppilaan. Siellä syötiin vielä lisää ja pötköteltiin, valmistauduttiin henkisesti tulevaan työpäivään.

Siinä mielessä hyvä, jos jotain positiivista haluaa sappikivistä löytää, että ei tullut syötyä liikaa jouluna. Piti lopettaa syöminen siihen, kun oli masu täysi, eikä ahmia älyttömästi vielä siihen päälle. Suklaata en syönyt kovin paljoa, ei oikein tehnyt mielikään. Mutta aurajuusto ja punkku, niitä en voinut vastustaa. Niin, punkkua meni kolmena päivänä yhteensä puoli pulloa, että mitään varsinaista punkkukuuria en vetänyt.. kiinnostuneille tiedoksi ;)

Torstai oli työpäivä ja täytyy sanoa, että toimin kyllä tosi hitaalla. Viikko pois töistä ja puolet asioista oli unohtunut.Täytyypäs ryhdistäytyä sitten ensi vuoden puolella.

Tänään kävin Hatanpäällä kirurgin vastaanotolla. Siellä todettiin neljännen kerran leikkauksen tarve ja pääsin jonoon. Täytyy heti ensi vuoden puolella alkaa soittelemaan, että koska pääsisin. Kova hinku on päästä eroon sappirakosta.

Niin, ollaan tässä alettu kovasti miettimään pojalle päiväkotipaikkaa. Neljä kuukautta aiemmin pitää hakea paikka ja jos toukokuun alussa pitäis poitsu saada päikkyyn, niin alkaa olla ajankohtaista haut. Ollaan tässä pohdittu nyt ja tehty tiedusteluja. Ykköseksi laitetaan varmaankin sellainen pikkupäiväkoti, 8 lapsen ryhmä. Sitten kakkoseksi ja kolmoseksi sellaiset isommat päikyt. Toisen päiväkodin "nettisivuja" katsottiin ja luettiin, että poika kuuluisi sitten ryhmään Sinitiaiset:) Ihanaa!:) Sitten kysellään vielä yhdestä yksityisestä perhepäivähoidosta, josko sinne mahtuisi, se kun ei kuulemma tule maksamaan kuin 20 euroa enemmän kuussa verrattuna kunnalliseen päikkyyn. Naapurin tyttö on siellä, tykkäävät kovasti.

Tällaisia pohdintoja täällä..
Hei, tajusin juuri, etten ole kirjoittanut lainkaan siskon ja miehensä juhlista viime lauantaina! Ne olikin kivat juhlat. Ajettiin äidin kanssa aikaisemmin auttelemaan juhlapaikalle. Juhlapaikka oli sellainen iso metsästysmaja. Siellä olikin melkein kaikki valmista ja vähän kun me auteltiin niin alkoi olla kokonaan valmista. Alkuun saapuivat enemmänkin kahvitteluvieraat. Syötiin suolaista ja makeaa (niitä mun tekemiä kakkuja, jota sitten näytti superrumilta, kun tomusokeri suli siihen kakun päälle limalöllöksi). Voileipäkakku oli siskon miehen kaverin tekemää ja parasta voileipäkakkua mitä koskaan olen syönyt. Siinä sitten rupateltiin monien vieraiden kanssa ja tutustuttiin uusiin ihmisiin. Minunkin mieheni sitten saapui paikalle juhlimaan. Ilta kun pääsi pidemmälle niin syötiin vielä lisää,käytiin pihasaunassa ja sitten olikin jo karaokelaitteet viritelty sillä välin. Ja me laulettiin.. apua, oikein hirvittää se laulu, on varmaan kuulostanut kivalta. Mutta ei kai sen niin väliä, tosi hauskaa oli! Mä jäin sinne sitten yöksikin kun oli niin hauskaa! Aamupäivästä ajelin kotia kohden. Oikein kivat fiilikset jäi juhlista, oli niin rentoa väkeä ja rento meininki, että eipä hauskempia bileitä oo hetkeen ollutkaan!

Onnea vielä E ja K!!! Ja kiitos bileistä!!!!

Näihin tunnelmiin jääden.. Saas nähdä jatkanko kirjoittelua sitten ensi vuoden puolella! Jos näin käy, niin OIKEIN ONNEKASTA JA LYSTIÄ ALKAVAA VUOTTA 2008 KAIKILLE!!!!!