No niin, joulut on vietetty. Kivasti menikin. Aattona heräiltiin rauhassa ja ihailtiin meidän hienoa joululahjaa, joka saatiin jo lokakuussa:)
Me ollaan joka joulu käyty hautausmaalla joulun aikaan ja niin käytiin tänäkin vuonna. Vaunut vaan autoon ja matkaan. Kalevankankaalla olikin tosi paljon ihmisiä. tuntui, että melkein joka haudalla oli kynttilöitä, hienon näköistä. Vietiin sitten kynttilät "paikoilleen" ja palailtiin kotiin joulusaunaan valmistautumaan. Valmistautuminen sisälsi pojan syöttämisen ja kovan yrityksen saada nukkumaan jotta päästäisiin oikein yhtaikaa saunomaan. Päästiinkin, vain kerran mies pomppasi lauteilta kun poika kiljahti kopassaan. Saunomisen jälkeen siskoni miehensä kanssa tulikin, koirat mukanaan. Meitä oli siis neljä aikuista, yksi vauva ja kolme koiraa joulua viettämässä. Siskon mies nälkäisimpänä alkoi heti laittaa ruokia ja ihmetykseksi jo viiden aikaa päästiin syömään. Mukavaa olikin syödä, liikaa jälleen kerran. Siskon kanssa saatiin hysteerinen naurukohtaus pöydässä:) Niin, joulukinkku saa täällä eritysmaininnan, setäni Jämijärvellä palvaa savusaunassaan joulukinkkuja. Hyvää oli jälleen kerran, viime jouluna siihen jo jäätiin koukkuun:)

Syömisten jälkeen päiviteltiin kun syötiin taas liikaa. Sitten jaettiin lahjoja. Olin kai ollut kiltti kuitenkin kun sain paidan, pyyhkeen, kirjoja, lahjakortin jalkahoitoon, ja hauska lahja mieheltä oli Rimakauhua ja rakkautta 1. kauden dvd. Sitä kun kerkiäisi joskus katsomaan, aloitin jo joulupäivänä. Ehkä tässä jatkan taas joku päivä. 

Pojan piti tietenkin päästä joulupesuille ja kylvetettiinkin hänet sitten neljän aikuisen voimin.

Illalla pelailtiin suklaa-Trivial Pursuittia, sekin sai aikaan hysteeristä naurua, varmaan sokerihumalassa oltiin.. Siskoni voitti tämän jännittävän pelin ja voitti hienon suklaamitalin, jota olikin himoinnut koko pelin ajan.. ;)

Eli mukava aatto oli. Joulupäivänä menttiin anoppilaan syömään ja siellä oli mukavaa ja leppoisaa. Herkkuja notkui pöydät, hyvää oli kinkku ja kala erityisesti. Kahviteltiinkin ja syötiin suklaata älyttömästi. En uskalla nyt vaakaan astua...

Tapanina oli vuorossa äitini joulupöytä. Siellä taas herkuteltiin. Äiti oli tehnyt mun herkkuani, karjalan paistia. Saatiin mukaan tapanin viettoon veljeni tyttökin, 14 v. Pelattiin perinteisesti Unoa. Ollaan muuten varmaankin jotenkin aikuistuttu, kun ei yhtään riitaa tullut missään joulun ajan peleissä. Ennen usein pelit päättyivät riitaan, nyt ei, hienoa:)

Tänään sitten treffaan kaverin kaupungilla, alennusmyynnit alkavat. Inhottaa ihmispaljous, mutta kaveria on kiva tavata!!!

Joulu on siis ohi, uusi vuosi koputtelee ovella, saas nähdä mitä se sitten tuo tullessaan, millaisia uusia kujeita:)