"Voi vitsi, Pete Parkkonen on menny kihloihin." ja "Onko pakko syödä karkkia aina niin paljon, että tulee huono olo."

Siinä meidän keskusteluja illan myöhäisinä tunteina kun lapset jo nukkuu..

Kävin äsken jo kaupassa, pääsiäismuonat on nyt ostettu, onneksi! Tulossa on mukava pääsiäinen, kyläilyjä puolin ja toisin ystävien ja sukulaisien kanssa. Ahmitaan herkkuja kun on kerran pääsiäinen.. :) Muutenhan ei arkena syödä mitään hyvää....

Tytsy on alkanut jo kuukausi sitten maistella kiinteitä ruokia. Ja hyvin menee! Aloitettiin perunalla. Sitten vuorossa oli peruna-porkkanaa ja sitten mangoa. Tänään annoin tytölle ensimmäisen puuroannoksen. Aluksi kaikille vähän irvistellään, mutta suu aukeaa silti tosi hyvin kun lusikka lähestyy suuta. Tänään tyttö oikein kiljahti riemuissaan kun näki ruokakipponsa. Hyvä kun ruoka maistuu. Neuvolassa käytiin tiistaina ja pituus menee vielä enemmän +käyrällä. Pituutta oli tullut 1 cm viikossa lisää! Painokäyrä oli vähän laskussa, varmaankin tuon reippaan pituuskasvun takia, mutta +käyrällä silti hurjastellaan painonkin kanssa. Ihanan pulleat posket ja pullea typykkä muutenkin. Kävin töissä ja yksikönjohtajakin totesi, että onpas terveen näköinen vauva:) Yksikönjohtaja on lastenlääkäri.

Yksi korvatulehdus kuitenkin on jo kärsitty. En muista yhtään kirjoitinko siitä jo. Mutta kuukausi sitten tyttö vain itki yhden päivän eikä nukkunut, oli muutenkin outo. Yleensä vauva on niin iloinen ja kujertelee tyytyväisenä. Vein typyn Acutaan ja niin vain oli korvatulehdus. Sai antibioottikuurin, joka aiheutti aika pahan ripulin. Lääkärin käskystä sitten jätettiin kuuri kesken. Eilen oli jälkitarkastus ja korvat oli kunnossa. Onneksi. Mutta aika pienenä raukkaparka sai korvatulehduksen. Toivottavasti nyt ei mihinkään korvakierteeseen jouduta.

Pojan kanssa vietettiin pari hankalampaa viikkoa. Jotenkin tuntui, että uhma pelmahti taas esiin, mutta tajusinkin kyllä sitten, että olin itsekin aika väsynyt ja sitten hermotkin oli tiukemmalla ja taisi poika sen sitten jotenkin haistaa äidistä. Nyt on äiskäkin vähän virkeämpi ja jaksaa paremmin. Meillä onkin ollut aika mukava viikko nyt. On tehty pääsiäisjuttuja, askarreltu ja virvottu ja vaikka mitä. On tuo poika vaan niin äidin nöpsykkä. Hassuja juttuja sillä aina välillä. Ne kävi pääsiäiskirkossa hoidosta tiistaina. Poika väitti, että ne oli mennyt taksilla sinne kirkkoon. Tiesin kyllä, että ne käveli sinne, mutta niin vain muka taksilla meni. Ja siihen päälle poika totesi, että "poliisitakseja on oikeesti olemassa".  Että sellaista:)

Ihanaa kuraa on pihalla nyt. Ei se oikeastaan haittaa yhtään. Poika tykkää tosi paljon leikkiä vedellä ja se onkin ihan kiva, kun vaan pukee pojan ja itsensäkin oikein. Aurinko välillä niin kivasti paistelee ja on niiiiin kevättä, että! Kevät on paras vuodenaika.

Ai niin, tytölle tuli jo kaksi hammastakin, alas eteen. On vaan aika ikävä temppu vauvalta testata niitä äitiin......Jos ei tajua lopettaa niin saa alkaa purra pulloa :)

Oikein leppoisaa ja ihanaa pääsiäistä kaikille!