Jaahas, mistäs aloittaisi. Paljon on taas puuhia mahtunut viime päiviin. Kaikkea kivaa on touhuttu!
Aloitetaan neuvolasta. Eli viime viikon torstaina käytiin arvostelussa ja hyvin meni. 5 prossaa mennään yli normin pituuden kanssa, paino normaali tuon pituiselle pojalle. Aktiivinen ja hyvin kehittynyt, olivat arvostelut. Poika leikki ahkerasti leluilla ja näytti terkalle, että suojarefleksi löytyy, pää ei enää kopsahda lattiaan jos kaatuu taaksepäin. Kahden kuukauden päästä on sitten terkka taas ja hammashoitaja. Toivottavasti tulee lisää hampaita siihen mennessä!

Torstaina sain pari kaveria kylään. Kahviteltiin ja sitten käytiin Pyhäjärvessä uimassa. Ei oo uiminen varsinaisesti mun juttu, kylmää se on aina kovasti se vesi.

Perjantaina oli työkaveriporukan illanistujaiset. Sinne posotin autolla ja syötiin ja jutusteltiin iltamyöhälle. Illan jo vaihtuessa yöksi tipautin innokkaimmat juhlijat kaupungin sydämeen ja huruttelin itse kotiin tapaamaan nukkumattia.

Lauantaiaamuna otettiin taas biili alle ja pistettiin nokka kohti Orivettä, mökkiä. Siellä poimittiin mustia viinimarjoja ja niistä keiteltiin mehuja. Pistin pojalle pakkaseen kokonaisiakin marjoja, saas nähdä maistuuko ne puuron kanssa joskus. Illalla pistettiin sauna lämpimäksi ja saunottiin, sekä myös uitiin. Olipas tosi lämmintä vettä, mutta silti olin ihan jäässä taas. Sauna pelasti. Se on ihana sauna se mökkisauna.Möksällä meidän kanssa aikaa vietti äitini, tätini, veljeni ja veljen vaimo! Niin, keinu ripustettiin vaahteran oksaan ja sitä pääsi poika jo kokeilemaan:)

Sunnuntaina satoi aika ravakasti koko aamupäivän. Tätini kanssa päätettiin silti lähteä mustikka- ja sienimetsälle. Sadevarusteet viimeisen päälle niskaan ja ryteikköön. Todella nihkeä oli marjasaalis, ehkä 3 dl sain mustikkaa. Täti löysin ämpärillisen sieniä, että parempi onni tädillä. Paitsi, että onni kääntyi sitten kotimatkalla, tädiltä putosi autosta pakoputki. Sidottiin se sitten kiinni ja ajettiin mökille sitä ihmettelemään. Tätini ja veljeni virittelivät pakoputken niin, että se kesti korjaamolle, jonne täti auton maanantaiaamuna vei. Oli päässyt hyvin kotiin autollaan sitten, näin kuulin. Hyvä!
Sunnuntaina ajeltiin sitten jo päivällä kotiin ja lähdettiin melkein samoin tein miehen veljentytön 4-vuotis synttäreille. Niitä vietettiin ulkona. Oli aivan upeat tarjoamiset laitettu pihapöydälle ja lapsille järkätty ohjelmaa. Synttärisankari oli kyllä sitten järjestänyt myös Naisten kilpailun, johon piti kaikkien naisten osallistua:) Ja tuomari oli tosi kiva, kun huusi maalilinjalla, että "Kaikki voitti!":) Kiva kisa! Juhlissa viihdyttiin pitkään!

Maanantaina isäni tuli kylään ja toi ämpärillisen punaisia viinimarjoja. Äidiltä oli mehumaija lainassa. Illalla sitten keiteltiin mehuja, ekaa kerta elämässä. Tyhjättiin pakkasesta vanhempia marjapurkkeja mehumaijaan myös. Löytyipä pakkasesta jopa "raparperi 96" purkkikin...oho.
Mies jäi isääni viihdyttämään ja minä lähdin jumppaan. Tuli taas niin hyvä olo jumpasta.

Tiistaina käytiin piknikillä, me lokakuun mammat ja vauvat. Kaveri toi eväät ja köpsöteltiin taas rantaan. Tällä kertaa lapset päättivät, että täytyy äideillä pitää vähän showta yllä, eivätkä suinkaan nukkuneet rauhassa vaunuissaan, ei ainakaan kovin pitkään. Mutta olipa sitten touhua kaikilla!:)
Mukava piknikki olikin!

Keskiviikkona sain kaverin kylään. Juttua riitti taas hyvin, kuinkas muuten. Olivat menossa miehensä kanssa jalkapallopeliin ja kaveri lähtikin sitten hyvissä ajoin, että kerkesivät varmasti peliin;)
Kuulin sitten huhua, että viileät ilmat alkaisivat ja ajattelin, että nyt on ihan pakko pestä matot. Soitin äitini viihdyttämään mattolaitureille. Äiti olikin ihana ja auttoi mattojen pesussa, mikä oli tosi hienoa, koska olisin varmaan yöhön saakka niitä siellä pessyt ilman äidin apua. Sain vielä mattoja kuivumaankin äidille. Nyt on jo matot lattioilla ja on ihanan puhtaan tuntuinen koti kun on vielä lattiatkin jynssätty viimeisen päälle. Sopii taas pojan konttailla puhtailla lattioilla.

Perjantaina sain kylään kaverin, jonka tapasin vuonna 1998 lasten kesäleirillä(Pelastusarmeijan), kun oltiin siellä ohjaajina. Minulle se oli melkein kauhein kesätyöpaikka missä olen ollut. Mutta sain sieltä kuitenkin uuden kaverin silloin joten ehkä kaikella sitten on tarjoituksensa. Kaveri asuu Äetsässä. Vihdoin saatiin päivä sovittua ja niin vain kävi, että ovikello sitten perjantaina soi ja päästiin oikein rupattelemaan olan takaa kaverin kanssa. Juttua riitti ihan iltaan saakka! Oli tosi kiva tavata, ja sovittiin, että nyt ei mene yhdeksää vuotta seuraavaan tapaamiseen!

Tänään sain kunnian olla todistamassa kaverin vauvan nimiäisiä!!Olin siellä kahvinkaatajan hommassa ja todella..ihme ja kumma, en kaatanut kuoharitarjotinta, enkä läikyttänyt kuumaa kahvia kenenkään päälle!!!!!!!!! Pitäiskö harkita alanvaihdosta? Kaverin supersuloinen vauva sai nimensä, joka oli tosi sopiva pojalle ja hieno nimi muutenkin!! Mukava oli autella näissä juhlissa, rennot ja lämminhenkiset pirskeet olivat! Niin, muistinko mainita, että vauva oli IHANA!

Nyt pakataan auto ja matkataan Ylöjärvelle kyläilemään!!

Niin, onkohan pojalla uusia taitoja..On muuten. Se nokkamukista juonti, ehkä olen sen jo maininnut, se menee hienosti jo ihan itse. Sitten poika oppi juuri heiluttamaan, "heihei". Niin, ja osaa avata makkarin oven ja osaa siirtää sitterin pois videoitten edestä.. Osaa kaikkia pikku tihutöitä, kukkasesta on lähtenyt jo pala, aikakauslehdet saavat hienon käsittelyn jos joutuvat pojan käsiin..no, se nyt on jo vanha taito:) Kaikenlaista uutta jännää on opittu. Mitähän seuraavaksi?