Tässä uusin ihastukseni!

Tänään matkattiin äitini kanssa aamupäivästä Kuruun vuonohevostallille. Odoteltiin heppoja maastosta joku tovi. Olivat unohtaneet soittaa meille, että tulevat maastosta myöhemmin. Tuntini piti alkaa klo12, mutta se alkoikin ehkä klo 13.30.. Että pikkuisen myöhässä. Äitin kanssa sitä vähän päiviteltiin, mutta oltiin ihan positiivisissa fiiliksissä silti. Eipähän meillä mihinkään kiirettä ollut. Sain ratsukseni Simon, kiltin ruunan. Ei muuta kun Simolle tamineet päälle. Niillä hevosilla ei käytetty ollenkaan kuolaimia ja se satulakin oli sellanen hassu, vähän lötkerö. Ei kyllä mitään valittamista, ilman kuolaimia pärjättiin hyvin. Aika syvällisesti tallilla opastettiin hevosten maailmaan, kuinka hevosta tulee myötäillä ratsastettaessa ja olla hevosen kanssa ikään kuin yhtä yms. Että erilainen talli se kyllä oli, ei mitään "selkään vaan ja uraa kiertämään"-tyyliä. Sain hyvin tuntumaa ratsastukseen taas vuosien tauon jälkeen. Lähinnä käveltiin ja ravailtiin vaan ja sitä istuntaa harjoiteltiin. Enpä mitään kiitolaukkaa yli peltojen kaivannutkaan, joten nautin kyllä tunnista. Tunnin jälkeen laitettiin Simo kuntoon, katsoin jopa kaviot (osasin vuosien jälkeen!) ja sitten Simo pääsi laitskalle kavereiden sekaan. Hämmästelin kun taluttivat hepan ulos vaan niin, että oli riimunnaru vain kaulan ympärillä, silleen siis aivan löysästi. Näin vaan Simo seurasi.
Sieltä ajettiin äitin kanssa Kalakeitaalle mikä oli matkan varrella. Syötiin ihana kalalautanen ja juotiin kahvit. Sieltä ajeltiin kotiin. Kiitos äidille ihanasta elämyksestä, oli synttärilahja tämä keikka!!

Kotona tapasin juuri päiväunilta nousseet mieheni, pakkasin laukun ja suuntasimme nokan kohti Ylöjärveä. Mentiin kaverini luokse kylään (minä ja poika, mies lähti muualle). Siellä odottivatkin jo kaveri tyttönsä kanssa ja toinen kaveri pääkaupunkiseudulta, hänellä mukanaan 7 kk vanha tyttönen, ihana kuin mikä!! Touhuamiseksi meni pääosin yhteinen aika, mutta ehdittiin kuulumiset vaihtaa. Kaveri lähti vauvansa kanssa iltapuuhiin, me sitten jäätiin vielä pojan kanssa kyläilemään. Keksittiin laittaa sauna päälle ja mentiinkin koko porukalla saunaan. (siis miehet ei ollut mukana). Meidän poika ja kaverin tyttö leikki innolla saunaleluilla ja istui hetken löylyssäkin. Sitten loppu menikin aika mekastukseksi. Saatiin kuitenkin joka akka ja pikku-ukko puhtaaksi ja hengissä selvittiin:) Ihana olo oli saunan jälkeen.Kiitos kaverille saunasta ja tarjoamisista!

Siitä sitten ajettiin kotiin ja nyt poika juuri simahti aivan väsyneenä petiinsä ja niin tekee äitikin kohta.
Oikein mukava päivä kertakaikkiaan!!!!