Ajattelinpa tässä jotain kirjoitella, vaikka mitään ihmeellisempää ei olekaan tapahtunut. Tai onhan, kun tarkemmin ajattelee. Tytsy on oppinut kävelemään. Otti syntymäpäivänään ekat askeleet ilman tukea ja siitä lähtien on kävellyt pieniä matkoja ja oikeastaan koko ajan pidempiä matkoja ilman tukea. Se on kyllä aina iso juttu, kun oppii kävelemään! Sitten ei ole enää ollenkaan niin vauva.. nyyhkis.

Ja sanantapaisiakin on alkanut pukata. "ÄiiiiiiiTI" on tullut jo jonkin aikaa. Myös "Kalle" ja "heihei" tulee. Tänään yritti sanoa, että "muumi" ja kaikenlaista pölötystä yrittää jo pukata tyttönen. Ihana juttu!

Yritettiin jo siirtyä NAN:sta ihan oikeaan maitoon, mutta masu siihen vähän reagoi, niin täytyi pitää pikkubreikki maidon suhteen. Piakkoin taas aloitetaan kokeilut uudelleen.

Edelleen tytteli nukkuu kaksia päiväunia, paitsi joskus, kun erehtyy nukkumaan aamulla vähän pidempään (harvinaisempaa, valitettavasti).

Poikahan nyt on jo nykyään niin omatoiminen. Kovasti haluaa pukea ja tehdä asioita itse, ja sekös tuntuu hienolta! Ja poika on ihan älyttömän kiinnostunut ihmisen elimistöstä ja kaikesta mikä liittyy vereen, sisäelimiin, ihmiseen yleensäkin. Saan vastailla mitä visaisimpiin kysymyksiin..kuten "Miten aurajuusto vaikuttaa ihmisen maksaan?", "Onko pupulla enemmän punasoluja kuin ihmisellä?Kuinka paljon niitä punasoluja oikein pupulla on?", "Käyttääkö perhoset heijastimia pimeällä?" Myös ruoansulatus on hallussa.. bussissa kun matkustettiin, niin poitsu totesi, että "Maha on nyt ihan tyhjä, kun kakka tuli juuri kotona ulos suolistosta."  Myös nelivuotisneuvolassa rokotus oli superjännittävä juttu. Ei hätkähtänytkään rokotetta, vaan tarkasteli piikkiä ja ruiskua ja ihmetteli miten se rokoteaine sitten menikään ja minne. Meni varmaan kiinnostus jännityksen edelle. Muutenkin meni neuvola hyvin, poika teki kuulo- ja näkötestit hienosti ja piirteli ja käveli kuten pyydettiin. Puhetta kehuttiin, kuinka hienosti tulee R ja S ja muutenkin juttu luisti hienosti :) Mahtava nelivuotias, toteaa äitikin :)

Poika tykkää tosi paljon askarrella, piirtää ja värittää. Kaikenlaiset rakentelut ja kokoamiset on ihan kuuminta hottia. Kavereitakin kaipaa leikkikaveriksi, ei aina ihan äiti riitä, eikä pikkusiskokaan. Mutta pääosin taitaa tyytyä meihin perheenjäseniin kavereina.

Pienet kuumetaudit nuo lapsukaiset sairastivat viikko pari sitten. Ensin poika kuumeili, sitten tyttö. Vain kuumetta ja päänsärkyä, ei muuta. Mutta taudit menivät ohi ja nyt tytsyllä on vain enää lievä räkätauti vaivana. Muuten kaikki menee hyvin. Lääkärikäynti oli tuossa kuitenkin tytön kanssa, piti katsoa tytön silmää, kun toinen vähän karsastaa. Saatiin lähete ja maksusitoumus silmälääkärille. Saas nähdä mitä sellaiselle sitten tehdään.

Muskarissa oli yhdellä kerralla avoimet ovet ja kävin siellä katsomassa kuinka reippaana poika siellä touhusikaan. Ihania ne muksut oli, lauloi, leikki ja soitti innokkaana. Oli mukava päästä näkemään mitä siellä puuhataan.

Kummityttöä juhlittiin yksi viikonloppu. Jo 2-vuotias hänkin, ja niin touhukas typykkä. Jutteli jo vaikka mitä ja leikki innokkaana! Niin söpönen!

Tampere-talossa käytiin katsomassa Anna Erikssonia porukalla. Se olikin tosi hyvä! Tykkäsin!

Sain nyt aikaiseksi tutustua yhteen naapuriinkin. Hänellä on 5- ja 7-vuotiaat tytöt. Ja tämän nuoremman kanssa sitten naapuri lähti meidän kanssa treffeille. Mentiin Nokian keskustaan Poutun puistoon ja se olikin tosi kiva puisto. Ja naapuri oli mukava! Tästä se sitten lähtee. Ja tänään naapuriin on muuttamassa yhdet tutut ihmiset, joilla on samanikäisiä lapsia kuin meillä. Hyvä hyvä!

Yhtenä iltana kävin myös kuuntelemassa Nokian koululla järjestettyä keskustelupaneelia, mikä koski kaupungin suunnittelemia säästöjä, jotka koskettavat paljon lapsiperheitä. Keskustelupaneeli oli tosi hyvä, aloin ihan kiinnostua politiikasta :) Keskustelun jälkeen oli kulkue, jossa käveltiin kaupungintalolle viemään terveisiä nokialaisilta perheiltä. Oli kiva osallistua näihin tapahtumiin. Katsotaan nyt, mitä sitten meidän pään menoksi järjestetään kun on sitten niin säästöjen aika...

Tytttönen kävi viikonloppuna 1-vuotiskuvauksessa. Sunnuntaina taata vei poitsun Kyröskoskella olevaan käärmenäyttelyyn. Siellä oli jännittäviä käärmeitä ja kaloja sun muita. Sitten vierailtiin taatalla, kuunneltiin mm. taatan haitarin soittoa ja poitsun rumpujen soittoa. Hienosti sujui, molemmilta, hyvä bändi noista tulee :)

Tällä viikolla mennään Nokian seurakunnan järjestämään 4-vuotiaiden juhlaan. Ja viikonloppuna ompeluseura kokoontuu taas, tällä kertaa Kangasalla. Vähän äidillekin omaa tapahtumaa.

Ei muuta raportoitavaa tällä hetkellä.