Kesä on pikkuhiljaa jäämässä taakse ja syksy tulla jolkottelee. Paitsi, että hienot ilmat vain jatkuu. Viikonlopuksi on luvattu +26 astetta, mikä on ihan kiva juttu!

Kävin tänään kampaajalla. On tumma tukka nyt (edelleen) ja ihan kivasti se mieskampaaja tän leikkeli. Nyt sitten taas puistoillaan lasten kanssa vähän siistimmässä kuontalossa.

Poitsun kerho on lähtenyt kivasti käyntiin. Ekalla kerralla jäi itkemään ja tarttui mua jalastakin.. mutta siitä eteenpäin kaikki on sujunut hyvin. Tuntuu tykkäävän kerhosta. Ainoa tylsä juttu siellä on se, että siellä ei ole kuin yksi samanikäinen lapsi. Sekin on tyttö. Ei siis tosiaan tytöissä vikaa, mutta toivoin, että poitsu sais omanikäisistä tämän alueen pojista kavereita sieltä kerhosta. No, poika on leikkinyt ennenkin paljon tyttöjen kanssa, eikä pidä tätäkään tyttökaveria huonona leikkikaverina. Siellä ne askartelee ja satuilee ja loruilee tiistaisin ja torstaisin kolme tuntia kerrallaan.

Pojalle tämän kesän kuumin juttu on ollut selvästikin uusi kaveri naapurista. Leikit sujuvat hyvin. Eniten ajetaan pyörillä ja potkutellaan potkulaudoilla pihassa. Pojat tekee myös Star Wars-aluksia ja ansoja. Naapurin tyttöäkin jo vähän hööpötettiin yhdellä ansalla. Siitä tuli sitten vähän madon lukujen luentaa pojille. Myös pelien maailmaan on nyt päästy. Lego Star Wars-peliä pojat pelailee ja sitten sellaista peliä, missä apinat heittelee kuulemma kakkaa...En kyllä usko tuota kakkajuttua, mutta siitä pojat kumminkin saa hyvät naurut aina... Mutta että sellaista meininkiä näillä mannuilla. Kirjaimia poitsu oppii aina vain paremmin. Opetteli itse tavuttamaan sanoja yksi ilta. Taitaa olla otollinen aika opetella kaikkea uutta. kyllä nuo lapset vaan kasvaa. Juuri mietin, että minne on kadonnut meidän taaperopoika..?

Suosittu leikki poitsulla on se, että lastaa meidän sohvan täyteen tavaraa. Jättää siihen vain äidin peffan kokoisen tilan. Mä sit istun sohvalle, poika kyytiin ja niin LAIVAmatka voi alkaa. Me matkustetaan milloin minnekin..Afrikkaan, Malesiaan, Helsinkiin, Korkeasaareen, Viikinsaareen, Englantiin, Saksaan.. Afrikassa me grillattiin nakkeja ja katseltiin eläimiä. Malesiassa tuli sade kesken kaiken ja piti matkustaa takaisin Suomeen...Mä aina nautiskelen matkasta niin, että joskus jopa torkahdan sohvalle...Se on se merituuli niin nukuttavaa...

Tytteli taas.. on se edelleen sellainen tössöttelijä. Ihana leikkijä. On ottanut nukkeleikit ihan omikseen. Tytsy näki kerran kun sisko imetti poikaansa niin tyttelikin laittoi nukkensa samanlailla.. taitaa tytön hoivavietti heräillä. Vaikka yhtälailla vielä menee autot ja motskaritkin, pörinöiden kanssa. Sanoja tulee pikkuhiljaa lisää. Nyt on tullut auko(=auto), vauva, koira (hieno ärrän pörähdys). Edelleen kun sanoo "koko" se tarkoittaa "kato".

Pottatouhuja olen nyt yrittänyt opettaa, mutta harvoin saadaan tuotosta (eikös olekin kiinnostavaa?).  Haaveilen ajasta, ettei tarvitse enää ostella vaippoja. Toisaalta en haaveile, koska silloin lapset on kasvaneet jo ihan liikaa.:)

Suukkoja saan tytteliltä, joskus ihan tavallisen suukon, joskus nuolaisun. Kova on nauraa räkättämään meidän "töpökkä" (pojan antaman lempinimi).

Sisko poikkeilee välillä kylässä poikansa kanssa. Ai että se vauva onkin SÖPÖ. Niin ihana. Hymyilee paljon ja sitä sitten saan paijata oikein. On se ihanaa, että tekivät tuon pojan, saan vielä lellitellä vauvaa. Miehen velikin saa pian kolmannen lapsensa, sielläkin pääsee sitten lellimään lisää vauvaa.. Oi voi.. on ne niin ihania!

Meinaan nyt sitten vielä vuoden oleskella kotona. Ihan mukavaa tämä kotiäidin elämä on, mutta on sitä jo alkanut kaivata muutakin haastetta. En vain keksi, että mitä haastetta. Töissä tietty tulee omat juttunsa, mutta että jotain muutakin..

Aika paljon tännekin kirjoittelen näitä lapsijuttuja, mutta sitäpä tämä elämä nyt niin paljon on. On sitä sitten muutakin touhua välillä, etten ihan mökkihöperöidy.

Mies painattaa töissä ja käy pelaamassa salibandya. Siinä miehen kuulumiset. :)

Tätä tämä on, en keksi enää enempää tekstiä.