Jaahas, taas on aikaa niin vierähtänyt, että onkin paljon kirjoitettavaa.
Olen siis nyt kesälomalla, virallisella kesälomalla. Äitiyslomat ja vanhempainlomat on ohi, tuntuu tosi haikealta. Köyhä syksy edessä hoitovapaita vietellessä. Mutta en voisi kuvitella laittavani vielä poikaa hoitoon, en, voi en.

No, puuhiimme...Mun kesäloman ekana päivänä, viime viikon perjantaina käveltiin meidän perhe Pyynikin näkötornille munkeille. Siitä jatkettiin kaupungille Laukon torille. Istuttiin hetki torilla ja sitten käytiin vielä Sokoksella suklaakakuilla:) Että sellaista herkuttelua. Bussilla sitten viiletettiin kotiin, ettei vain kuluisi kaloreita, vaivalla hankittuja.
Vanhempi veljeni tuli pitkästä aikaa käymään kylässä. Jutusteltiin niitä näitä pitkä tovi. Kiva oli nähdä. Saatiin veljen tytön rippikiitoskortti hänen mukanaan. Siinä tyttö nyt katselee lipaston päältä niin nättinä että!

Lauantaina siivosin puunasin terassin, toiveina, että joskus taas voitaisiin grillata. Saman iltana siskoni miehensä kanssa pyyhälsi ex tempore meille, grillaamaan ja saunomaan. Herkuttelimme taas ahkerasti! Sitä ennen päivällä käytiin miehen veljen perheen kanssa TAAS Pyynikin näkötornilla. Mukana oli siis myös tietenkin tämä 4-vuotias tyttönen, joka tosi reippaasti käveli koko matkan! Aika suoritus!

Sunnuntaina isäni ja avopuolisonsa tulivat vieraisille meille. Mä valmistin superkermaisen rakuunakana-aterian riisin kera. Aijai oli hyvää, vaikka itse sanonkin. Tosin kunnian saa se kerma, joka tekee ruoasta hyvän, sitä kun ei olisi kummemmin voinut surkeinkaan kokki pilata, niin helppo ruoka oli valmistaa!
Kahviteltiin vielä ja sitten mentiin ulos vähän haukkaamaan raitista ilmaa. Laitettiin poika keinuun, ja taas nauroi aivan onnellisena keinussaan. Ihana!

Tämä viikko alkoi kivasti, serkkuni tuli kylään. Syötiin loput rakuunakanasta ja käveltiin pieni lenkki (lähikauppaan jätskeille...). Juteltiin mukavia ja kahviteltiin!
Illalla vielä kävin jumpalla kaverin kanssa. Pitkästä aikaa.Tuli tosi hyvä olo jumpasta.

Tiistaina poikettiin pojan kanssa kaupungilla ostamassa lahja siskon synttäreille ja treffattiin mummi lounaalla. Käydään joskus mumskia morjestaan kesken työpäivän. Meillekin kivaa vaihtelua mennä lounaalle kaupungille.

Keskiviikkona käytiin siskon synttäreillä. Oli tehnyt superhyvän kakun, jonka ohje oli täältä.
Touhuttiin siellä isolla porukalla, melkein koko perheemme. Veljeni vaimonsa kanssa siis ilmaantui myös paikalle ja käytiin laitumella katsomassa varsaa. Muut hevoset, isot, pelottavat kävivät meitä tervehtimässä, kovin läheltä. Vähän pelotti:) Varsa oli ihana, emonsa kanssa näyttivät, että juostakin osataan ja juoksivat ympäri laidunta ja varsa pukkaili suloisesti!:)

Torstaina aamulla heräsin pojan kanssa sopivasti niin, että päästiin katsomaan aamutv:stä siskon osuus. Kertoi siinä etsinnöistä. Siskon koira kivasti esiintyi myös kuvassa.
Naapurin kanssa käytiin sitten päivällä kaupungissa vielä, vauvelit mukana. Naapurilla on noin 6 kk tyttö, ihana kerrassaan!

Perjantaina käytiin piknikillä kaverin, hänen siskonsa ja siskon tytön 6 v. kanssa. Hyvät eväät oli tietty pakattu ja kaupasta haettiin vielä vähän täydennystä. Sitten istuttiin viltillä, syötiin ja poika touhusi onnellisena mukana. Kaverin siskon tyttö oli ihana, touhukas pakkaus. Oli tosi mukava piknikki. Samalla porukalla (paitsi poika jäi isin kanssa kotiin) lähdettiin sitten Särkänniemeen vielä. Kaveri ja siskonsa tyttö ottivat rannekkeet ja kävivät laitteissa, minä ja kaverin sisko katseltiin reunalta ja mässättiin herkkuja. Ostin itse yhden lipun ja kävin tornadossa. Oli hauskaa, mä tykkään tosta tornadosta kun siinä on niin vauhtia!!!!
Mies nappas mut autoon melkein Särkänniemen sulkemisaikoihin ja päästiin pojan iltapuuhiin.

Lauantaina oli koettelemusten päivä, jätettiin nimittäin poika ekan kerran mummulaan yökylään. Me mentiin kaupunkiin katsomaan Martti Servoa! Aamulla kuitenkin ensin hain pari laatikkoa mansikoita ja laittelin niitä pakkaseen. Sitten lähdin siskon kanssa mustikkaan. Pari tuntia pyllisteltiin metsikössä ja saalis oli vaatimaton 0,5 l mustikkaa. Ihan surkeasti luonto soi meille antejaan. Tulipa kuitenkin rämmittyä metsikössä, mukavaa puuhaa sekin:)
Sitten olikin jo iltapäivä ja muutettiin puoli asuntoa minun äidille, siis pojan tarvikkeet. Nukutettiin poika siellä unille ja lähdettiin menoihimme. Ilta meni kivasti, mentiin ekana miehen kaverille kylään. Siellä oli tuttuja ja tuntemattomia. Tosi mukava oli tutustua uusiin ihmisiin taas. Mentiin ajoissa teltalle, ettei tarvinnut jonottaa. Ei siellä kyllä jonoa ollut, että ihan sama silleen:) Kuitenkin teltta oli täynnä porukkaa kun Martti hyppäsi kehiin ja veti hauskan shown kyllä. Siskokin tuli miehensä ja miehen kavereiden kanssa teltalle.
Kotona oltiin kahden huitteilla yöllä. Kiva ilta!!!
Aamulla nukuttiin pitkään ja voivoteltiin oloa sitten kun herättiin. Suht äkkiä kuitenkin oltiin valmiita kohtaamaan poikamme taas. Haettiin pizzat ja syötiin ne äidin luona. Mummilla ja pojalla oli mennyt oikein hyvin. Poika nukkui yön hyvin, mutta mummi valvoi. Kaikki sujui kauhean hienosti ja poika oli iloisen ja tyytyväisen näköinen. Mummi ehkä hitusen uupuneen oloinen, ei vaan myöntänyt:)
Kiitos suuri mummille poikamme hyvästä hoidosta!! Saat pojan kyllä nyt uudelleenkin hoitoon!!:)

Poika on nykyään tosi kova kiipeämään pystyyn, koko ajan nakottaa milloin missäkin ja siirtyilee paikasta toiseen huterasti heiluen, mutta kuitenkin. Tänään raukka nousi seisomaan sellaista aika kevyttä tuolia vasten, poika ja tuoli kaatuivat ja otsaan tuli pikkuvekki. Parkua tuli mutta syli auttoi. Täytyypäs olla taas tarkkaavaisempi, että mihin poika kiipeilee.

Näin on elelty tähän saakka. Huomenna alkaa taas uusi viikko. Sadetta vaan lupailtu... Tylsää, mutta minkäs teet. Heippa vaan kaikille nyt sitten taas!