Vaikka olenkin kotiäitinä "vain" niin olenpa nyt kumminkin lomalla. Eli isäntä on lomalla ja me puuhataan vaikka mitä.

Viimetilitykset on jussilta. Jussit oli ja meni perinteisin menoin mökillä. Saunaa, grillausta, yhdessäoloa. Malesian sukulaiset toi pojalle leijan ja sitä sitten lennätettiin innolla. Pojalta se sitten pääsi kädestä ja leija lensikin yhden metsikön taakse. Luultiin, että sinne se katosi, mutta eipä mitään, taitava siskonmies sen löysi ryteiköstä. Onneksi! On vielä pullakahvit tarjoamatta siitä hyvästä!

Kesäkuun viimeisenä päivänä vietiin siskoni manikyyriin ja illallisristeilylle Pyhäjärvelle. Se oli vallankin kiva risteily, parhaassa seurassa. Ja oli kuuuuma!!!

Sittenpä miekkosen loma alkoi. Kävin loman kunniaksi ostamassa meille puutarhakalusteet. Kivan valkoisen pöydän ja penkit plus varjon. Siinä kelpaa nyt istuksia ja ryystää kaffetta ja nauttia kesän herkuista. Kesän herkuista tulikin mieleeni, että mun upea puutarhani alkaa tuottaa satoa! Että oon ylpeä itsestäni! Salaattipenkki rehottaa, tomaatit on ihan villiintyneet, monta pikkutomskua kurkkii lehtien alta, tilliä on paljon, persiljaa vähän, vain ruohosipuli antaa odotuttaa itseään. Ja mun kukkani! Ne vasta pörhistelee! Liljat aukesivat. Ne liljat mitkä äidiltä sain. Petuniat on ihan kunkkuja, marketatkin pärjää. Ikinä en ole saanut markettoja selviämään paria viikkoa pidempään. Marjapuskiin ei ole tulossa satoa, mokomat häpeäpilkut! Eikä omenapuukaan näytä kovin satoisalta. Murkut siinä kiipeilee. Mutta elossa se on, joten plussan puolella silleen ollaan kumminkin.

Niin, touhuihin. Biletin yhtenä iltana naapurin rouvien kanssa. Hauskaa oli!

Niin, todellakin, hesaan tehtiin meidän tämän kesän kesälomamatka!Lähdettiin maanantaina ajelemaan pääkaupunkimme suuntaan. Yövyttiin Scandicissa Katajanokalla. Se on kiva hotelli, lapsiperheille hyvä. Maanantaina heti tavattiin kaveriperheitä Kaivopuistossa. Olikos se nyt joku Meripuisto missä lapset leikki ja Cafe Carusellissa käytiin syömässä. Puistoilu oli kivaa, mutta ruokailu oli täystotaalihirveäkatastrooffi. Lapset riehui ja oli ihan kontrolli poissa ja lokki söi pojan ruoan ja sitten toinen lokki lensi sellaiseen siimaan ja jäi siivestään siihen roikkumaan meidän pöydän viereen. Tarjoilijat sen siitä pelasti. Mutta mikään ei enää pelastanut meidän ateriointia.. kammottavaa se oli.. No, hengissä selvittiin (lokista en ole varma). Hieno paikka se Kaivopuisto oli ja ihanat maisemat sinne kävellä.

Tiistaina sitten suunnattiin laivalla Korkeasaareen. Se olikin lapsille jännää. Korkeasaaren reissu meni tosi hienosti. poika varsinkin tosi innolla kurkki joka elukan. Tiikeri ja leijona varsinkin tepasteli siinä ihan häkin edessä ja esiintyi meille. Hienoimmat eläimet oli kuulemma tiikeri, sinimyrkkynuolisammakko ja erityismaininnan saa kuningasmerikotka, jonka siivet on isommat kuin äidin kädet!! Kaupasta ostettiinkin sitten linnut muistoksi matkasta. Korkeasaaren reissun jälkeen syötiin lättykahvit Kauppatorilla ja sitten mies meni tytteliln kanssa hotellille ja minä jäin pojan kanssa kiertelemään Kauppatoria vielä. Kirjoitettiin kaverille kortti ja ihmeteltiin suihkulähteitä ja konserttia Esplanadilla. Sitten kipitettiin katsomaan tuomiokirkkoa. Rappuja ihmeteltiin ja niitä tepasteltiin ylös alas. Istuttiin ja katseltiin maisemia. Käytiin katsomassa kirkkoa sisältäkin, kuunneltiin siellä musiikkia ja käytiin pissalla ja laitettiin kynttilät palamaan lähetystyön hyväksi. Sitten iski väsy ja palattiin mekin hotellille. Ja käytiin syömässä hotellilla, hotellin ravintolassa... Se vasta olikin esitys. Lapset oli umpiväsyneitä. Tytteli kirkui ja itki, poika levottomana pyöri. Se oli kuin jostain surkeasta komediasta.. saatiin kumminkin ruokaa masuihin kaikki jollain tapaa, en muista enää miten. Sit vaan unta kuulaan. Ihan hyvät unet siellä hotellissa sai. Se on hyvä juttu. Rauhallista oli, vaikka hotelli oli kuulemma ihan täynnä.

Keskiviikkona sitten aamupalan jälkeen pakattiin kamppeet ja ajeltiin Luonnontieteelliselle museolle. Se olikin hieno paikka. Oli vaikka mitä Afrikka-näyttelyä, luurankoja, oikean kokoisia elukoita. Yhdessä kuvakokonaisuudessa leijona raateli seepraa niin pojan mielestä se hautoi seepraa allaan...Ei viitsitty paljastaa karua totuutta. Oli kyllä tuon ikäiselle lapselle ihan ykköspaikka. Ja vielä vanhemmalle vielä parempi. Elämän synty maapallolla siellä käytiin läpi ja Suomen ja maailman luontoa. Hieno paikka oli. Sitten oltiin sen käynnin jälkeen ihan valmiita lähtemään kotiin. Kotiin olikin kiva tulla. Oli kiva reissu. Lapset tykkäsi ja aikuisetkin, luulisin.

Reissun jälkeen saatiin kylään vieraita Hattulasta. Entiset naapurit Hyhkystä. Ja voi että, oli lapset kasvanut ja oli tosi kiva nähdä pitkästä aikaa! Grillattiin ja juoruttiin monta tuntia!

Samana iltana nähtiin kuinka meidän viereiseltä pellolta lähti kuumailmapallo yläilmoihin. Poika oli ihan innoissaan kun sai noin hienon jutun nähdä ihan oman kodin vieressä! Olen tullut kyllä siihen tulokseen, että ihan mahtavalla paikalla tämä meidän koti on. Omakotitalosta kyllä haaveilen, mutta nyt olen tällä hetkellä enemmän kuin onnellinen tästä huushollista. Ei ole remppahuolia. Kaikki on lähellä. Yhtenä iltana käytiin naapurin kanssa iltauinnillakin, ihan vaan ykskaks kävellen mentiin. Mukavaa porukkaa tässä asuu ja elämä ei ole hassumpaa.

Viikonloppuna juhlittiin Sahalahdella kummipojan ja siskonsa synttäreitä. Kivaa sakkia ovat, ja ihana kesäpaikka heillä siellä. Muksut ui ja leikki ja herkuteltiin tietty mahtavalla kakulla. On meillä jo vanha ja tosi fiksu kummipoika! Niin hauska poika!

Sunnuntaina mies ehdotti pojalle, että mitäs jos otettaisiin pyörästä apupyörät pois ja koitetaan ajella. Niin tekivät ja huis vain, poika ajeli vähän jo ilman tukea mistään. Tänään kun tätä kirjoitan (tiistai) niin sain nähdä kuinka poika ajeli jo pitkiä matkoja ilman apupyöriä tai isän tukea. Me niin kehuttiin poika maasta taivaisiin ja oli poitsu itsekin ihan polleeta poikaa kun tuosta vain lähti ajamaan! Ihan huipputaitava tuo meidän poitsu! Illalla pidettiinkin naapureiden kanssa pyöräjuhlat. Minä ja poika leivottiin tiikerikakku juhlan kunniaksi ja koristeltiin siihen pyörän kuva!

On niin ihanaa kun on loma, ja ollaan kaikki lomafiiliksissä. Käytiin eilen Kiviniityn kotieläinpuistossa. puoli päivää hujahti siellä hetkessä. Se on tosi kiva paikka. Tyttelikin ihastui aivan lehmiin ja possuihin sekä lampaisiin.

Niin, tytteli on alkanut tuottaa sanoja entistä enemmän. Nykyään sanoja tulee: kakku, kakka, kukka, kukkuu, kukko, kato, äijä, hau hau, miau, hei hei, amuuu.

Päätän raporttini, ei kukaan jaksa kirjoittaa enempää. Palaan asiaan taas joskus. Kivaa kesää kaikille!!!!!!!!!