Kastemadot on nyt päivän kuuma sana! Sateiden myötä on meidän piha täynnänsä kastematoja ja ne ne vasta on kiinnostavia. Kävelymatkat ei kovin nopeasti etene kun joka matoa on psähdyttävä tuijottamaan ja tökkimään.

Eilen meidän ja muidenkin muksut keräsivät ämpärin puolilleen kastematoja. Siellä ne luikertelivat ämpärissä vähäisessä mullassaan. Uh, yök. Sitten se ämpäri oli rikki pohjasta, sellainen railomainen reikä oli pohjassa. Sieltä pursusi matoja, jotka siis roikkuivat puoliksi litistyneinä ämpärin pohjasta. Pojat ja tytöt painoivat ämpäri kädessään potkulaudoilla ja ilman ympäri pihaa.

Matoja otettiin myös käden päälle ja niitä kuljeteltiin ympäriinsä. Olivat kuulemma niin suloisia..  Kun käytiin puistossa niin poika tyttökaverinsa kanssa otti yhden madon "hellään" huomaansa. Matoa kuljeteltiin sinne tänne ja kylveteltiin vähän väliä lätäkössä. Siihen saakka kunnes mato kuoli kaikkeen siihen "huolenpitoon". Voi reppanaa.. Mikä kohtalo. Käskin lasten kaivaa madolle kuopan ja saivat järjestää sille hautajaiset. Poika ei tuntenut sääliä, eikä osallistunut seremoniaan mutta kaverinsa kaivoi madolle kuopan, laittoi madon lehden päälle ja täytti kuopan mullalla. Kukkaa ei haudalle löytynyt, mutta lehti laitettiin koristeeksi. Lehti meni kyllä väärään kohtaan, että se siitä koristelusta. Hautakin on sellaisen pomppukiikun alla, että haudan päällä sitten joka päivä reippaasti pompitaan. Että se siitä hautarauhastakin. Ehdotin laulua madolle, mutta siihen eivät lapset suostuneet.

Tyttökin on huvittava kun tiirailee läheltä joka madon pihalla.

Eilen illalla kävin salaa kaatamassa sen ämpärin, joka oli puolillaan matoja. Se olikin yllättävän painava ja madot kurkkivat jo reunan yli, joten kävin törkkimässä sitä ämpäriä inhosta kavahdellen tuolla sisäpihalla.. toivotaan, että kovin moni naapuri katsellut.. Päästin kuitenkin madot vapauteen. Vähän jäin säälimään niitä matoja, jotka sinne ämpärin pohjan railoon olivat juuttuneet, mutta en jäänyt kiskomaan niitä sieltä poiskaan, jotain rajaa sentään!

Mutta että sellaista eksoottista meininkiä täällä tällä kertaa! Toivotaan nyt hetkeksi poutaa!