Niin, kesää tässä jo kovasti odotellaan, vaan eipä näytä olevan tulossa. Viileetä on, ja jos aurinko vähän kurkisteleekin niin tuulee kumminkin. Mä haluaisin jo eroon välikausihaalareista ja pipoista!

Jassoo, koska olen ollut laiska kirjoittaja, joudun taas kirjoittamaan romaanin. On ihan pakko katsoa kalenterista taas, että mitä on tullut tehtyä. Muuten en muista mitään.

Poitsulla on ollut kolme antibioottikuuria korvatulehdukseen ja nyt on sitten oikeassa korvassa liimakorva. Sai sitten kortisonisuihkeen ja ohjeen käyttää nenäilmapalloa. Suihkittiin suihketta ja poika puhalteli ilmapalloon niin, että korva puhkesi taas... nyt on sitten vain suihketta laitettu ja ensi viikolla selviää, että onko liimakorvatilanne edelleen, että pitääkö mennä putkitukseen. Pidetääs kaikki peukkuja, että ei tarvi putkitusta. Kun enää ei ole kuin se yksi korvatulehdus vuodessa, joka on sitten kyllä sitkeä.

Lapsilla oli valokuvaus kerholla. Pojalla oli ensin oman ryhmän kuvaus ja yksittäiskuvaus. Sitten vein tytön kuvattavaksi, mutta eipä suostunut. Laittoi silmät kiinni ja kirkui: "Apua, apua!" Ota siitä sitten kuvaa.. Eli ei saatu tyttösestä kerhokuvia..

Tänä pääsiäisenä poika kävi ekan kerran virpomassa. Haettiin oksia naapurien kanssa ja koristeltiin niitä. Sitten palmusunnuntaina pojat puettiin hienoiksi noidiksi ja salaa kurkittiin kun kävivät ovelta ovelle virpomassa. Hienosti kysyivät aina saako virpoa. Sitten huiskittiin oksilla ja lausuttiin runoa. Yhden oven takana kun odottelivat palkkiotaan poika sanoi kaverilleen, että: "Mieti jos saadaan satanen!" :) Ei ihan satkua tullut, mutta suklaata ja namia kuitenkin!:)

Vaikka typsykkä ei kuvaukseen suostunutkaan, niin yllätti kaikki suostumalla suuhygienistin tarkastettavaksi. Hienot hampaat on tytöllä! Siitä voi äiskäkin ottaa jotain kunniaa, kai..

Pääsiäisenä käytiin äidin luona syömässä tavalliseen tapaan herkkuruokia. Pääsiäiselle sattui tänä vuonna mun synttäripäiväkin. Sisko vei mut yllätykseksi meikkiopastukseen Sokokselle. Se oli tosi kiva ylläri. Meikkaaja meikkasi ja opasti ja kertoi aina mitä tuotetta käyttää. Sitten sai 60 eurolla ostaa niitä tuotteita. Tuli vähän päivitettyä sävyvalikoimaa ja yllätin itseni hankkimalla irtoripset!:) Oikein kerran olen ne laittanut. Tarvii varmaan alkaa laittaan niitä tuonne puistoon, et tulis niitä käytettyä! Mut siis hieno kokemus se oli! Käytiin sitten niin laitettuina siskon kanssa leivoskaffeillakin, tietenkin! Kiitos systeri, keksit hienon yllärin!

Mentiin sitten meikkaussession jälkeen koko perhe yökyläilemään kaverin luo Ylöjärvelle. Minä ja kaverini lähdettiin käymään kaupassa ja livahdettiin siinä salaa pubiin yhdelle, ihan synttäreiden kunniaksi. Se oli oikein rentouttavaa ja mukavaa! Sitten ilta saunottiin ja tehtiin tortilloja ja valvottiin. Oli kivaa ja rentouttavaa! Lapsetkin jopa nukkuivat yön, kiva! Yökyläilyt on kivoja kun saa sitten valvoa porukalla ja höpistä kunnolla.

Seuraavana päivänä sitten käytiin vielä kummipojalla kylässä. On kohta jo 10-vuotias. Aika on mennyt kyllä niin nopeasti! On kyllä kiva ja fiksu poika tuo kummipoikamme!

Pääsiäisenä vielä kakuteltiinkin taatan ja Irman kanssa. Tein kakun, jossa oli välissä ihana valkosuklaatäyte. Se oli hyvää. Kinuskikissan leivontablogista sen täytteen ohjeen nappasin, voin suositella!

Perinteinen kevään jalkahoito tuli suoritettua. Nyt kehtaa taas näytellä kinttujaan koko kesän, ihan kaikille! Nokialla on uusi kauneushoitola Anubis, se oli tosi kiva paikka. Sinne suuntaan jatkossakin, jos tulee kauneudenhoidollista tarvetta!

Huhtikuussa käytiin perhekuvauksessa. Citydealissa oli tosi hyvä tarjous hyvällä kuvaajalla ja sinne sitten mentiin. Ja sain siitä kyllä aika stressin itselleni väännettyä. Mitä päälle kaikille, että edes vähän jotain samoja sävyjä.. millaisia kuvia, pitääkö olla jotain erikoista/erityistä... No, kuvaukseen mentiin ja aika hikinen urakka oli. Piti saada kaikki kokoon edes hetkeksi. Tyttö ei oikein ollut kuvausintoinen ja koko kuvio oli aika haastava.. No, kuvia saatiin ja koevedoksia pitäisi nyt plärätä. Muuten löytyy hyvin kuvia, mutta me kaikki neljä ei olla yhdessäkään kuvassa kaikki järkevän näköisiä.. Kuvaaja ehdotti, että jollekin voi vaihtaa pään jostain toisesta kuvasta... Aika hassua, mut se nyt varmaan on ainoa vaihtoehto. En kyllä halua seinälle kuvaa, jossa joku meistä on hölmön näköinen kun kerran ihan kuvaamossa asti käytiin.. Täytyy ajatella, että tämä on sitä nykyaikaa sitten :)

Kuvauksesa huristeltiin suoraan meidän pikku kummipojan 1-vuotis synttäreille. Aika sankari sieltä päiväunilta sitten heräsikin ja touhusi innolla vieraiden kanssa. Upeat kakut oli mamma vääntänyt ja herkuteltiinkin siinä. Noin se vaan aika kuluu, juuri oli pieni vauva, nyt jo kävellä kaakertaa kovaa vauhtia. On tosi suloinen ja iloinen poika!

Illalla olikin mukavaa ohjelmaa. Päästiin miehen kanssa oikein kaksin lähtemään (kiitos serkkuherkku lastenhoitoavusta) syömään kun veli tuli kaukomailta Suomeen työreissulle. Kerkesi onneksi treffaamaan meidän koko köörin ja kavereitaankin. Syötiin ensin kunnolla ja sen jälkeen jäin systerin kanssa broidia rääkkäämään kaupungille. Veljen kavereitakin ilmestyi paikalla ja ilta oli tosi hauska! Koskahan on naurettu niin paljon viimeksi! Ja niin kiva nähdä veljeäkin kun niin harvoin nykyään nähdään. Kun siellä ravintolassa nähtiin tuo veliveikkonen niin melkein itketti kun sitä näkee niin harvoin. Näin sen tässä tunnustan, vaivihkaa, että ihan liikutuin ;) Seuraavana päivänä saatiin veli vielä kylässä käymään. Kiva kun nähtiin! Onneksi kesä tulee pian ja saadaan taas Malesian porukka Suomessa käymään.

No, mies vietti talvilomansa huhtikuussa. Varattiin anoppi lapsia hoitamaan yhdeksi päiväksi, että saatiin varastot siivottua. Ollaan nyt jatkettu tätä siivousprojektia niin, että kaikki komerot ja varastot on siivottu! Seon kuulkaa niin puhdistavaa, sekä fyysisesti että henkisesti! Ihana tietää, ettei turhaa tavaraa ole enää niin paljoa nurkissa lojumassa. Vähän haikein mielin noita vauvatavaroitakin lajittelin.. tässäkö se nyt sitten oli? Ei enää vauvelia hoidettavana ja nuuhkuteltavana? Toisaalta ihanaa. Ei enää valvomisia, imetyksiä, epämääräisiä itkuja.. No, aika aikaansa.. Mutta silti..Haikeaa. Kyllä mä luulen, että me ollaan osaltamme täytetty maailmaa.

Uusi juttu tällä keväällä on ollut tytön kaverisynttärit. Näissä lapsiperhepiireissä pyörii sellainen porukka, että 2009 syntyneitä tyttöjä on neljä. Kolme on syntynyt keväällä ja meidän tyttö syksyllä. Tytsy sai kutsun kaikille näille kolmille synttäreille. On se niin hassua! Juuri tyttö oli pieni vauva ja nyt jo käy kaverisynttäreillä :) Äiti on tietty mukana, ei meidän flikka jäis yksin minnekään, en ainakaan usko! Mutta on niin kivan näköistä tytöt tylleissään istuu ja syö namia ja kakkua. Sitten leikitään leluilla ja ihmetellään ongintaa. Pyörittiin myös piirissä ja laulettiin Piiri pieni pyörii :D Niin söpöö!!!

Sain synttärilahjaksi käynnin shiatsussa. Isä ja Irma vei mut Frantsilan hoitolaan ja valitsin hoidoksi shiatsun. Se oli hieno ja rentouttava kokemus! Tosi käsittely olikin, hieno kokemus, voin suositella!!! Kiitos siitä isälle ja Irmalle!!

Poika yllätti mut pari kertaa tässä pari viikkoa sitten. Niille oli kerhossa jaettu suklaamunat ja poikapa ei syönytkään omaansa vaan pakkasi sen reppuunsa. Sitten kotimatkalla se kertoi, että sillä on mulle yllätys. Poika kuvaili yllätystä ja oli jännityksest soikea kun sai antaa sen yllärin MULLE. Siis poika ei syönyt itse sitä munaa vaan toi sen mulle! Olin ihan otettu! Voi mun pientä kilttiä poikaani! Toinen ylläri oli seuraavana päivänä. Olin yläkerrassa ensin nukuttamassa tyttöä ja sitten ripustelin pyykkiä. SIllä välin poika oli ihan yksin keittänyt mulle kahvit ja laittanut meille piknikin olkkarin lattialle. Viltit ja keksit laitettuina! Sitä kahvinkeittoa mä hämmästelin ja mielessäni mietin, että minkähänlaista sumppia poika on keittänyt. Hyvää kahvia se oli, mutta poika kaatoi sitä mulle samassa suhteessa kuin mitä itselleen laitetaan. Eli sentti kahvia pohjalle ja kymmenen senttiä maitoa päälle :) Silti, kehuin kahvit ja nautittiin piknikissä ihan kahden :) On hän kovin huomaavainen poika! Kerhossakin on saanut kiitosta kun on niin muut huomioon ottava poika, leikkii kaikkien kanssa ja on kiltti kaikille. On sitten kyllä kuulemma kovasti touhukaskin. Asiaa on paljon ja aina ei oikein malttaisi sitä omaa vuoroaan odottaa. Poika on äidin (ja taatan) puhelias poika, ei mahda geeneilleen mitään:) Mutta hieno juttu, että on muut huomioiva ja muille kiltti. Nyt sitä virtaa on, muistellaan sitä sitten kun poika on flegmaattinen teini :D

Tyttö on jotenkin kasvanut kovasti. Uusia taitoja on tullut ja sanoja paljon!  On se mukavaa kun on uusia taitoja ja kujeita. Kiltti typykkä tuo vieläkin vaan on. Syöminen on vaan joskus vähän sellaista ja tällaista. Kun laitan ruoan eteen, tyttö saattaa vain nuuhkaista ruokaa ja toteaa: "Ei tyttää" ja työntää lautasen kauemmaksi. Joutuu kuitenkin maistamaan. Mutustelee sitten leipää. Eipä tuo laihaksi ole jäänyt kuitenkaan, että pääasiassa ruoka maistuu. Sama ruoka menee toisena päivänä ja toisena "ei tyttää". Nainenhan saa muuttaa mieltään, eikös se niin mene?

Hups, aika novelli tämä jo on. Vielä sen verran, että yllätettiin systerin kanssa serkkuherkkunen viemällä hänet Plevnaan katsomaan NKOTBSB-keikkaa. Se oli aika hieno kokemus! Fiilisteltiin vanhoja fanituksia ja laulettiin mukana. Kiva, että hokatiin tuollainen keikka!:) Onnea vielä vanha kääkkä serkkuni! ;)

Niin, ja vielä yksi iso asia on kertomatta. Lapset pääsevät nyt sitten syksyllä siihen päiväkotiin mihin heille ykkösenä paikkaa haettiin. Paljon hyvää olen kuullut tästä päiväkodista ja kovin ystävällistä sakkia siellä on ollut kun olen sitten asioita nyt soitellut. Pojan ryhmään tulee heti kolme tuttua lasta, mikä on ihan mahtavaa! Tytön ryhmään tulee kaksi tuttua poikaa. Tytön ryhmässä on enemmän pienempiä lapsia mitä tyttö itse on. Ehkä hyvä niin! Tai en tiedä, saa nähdä miten se touhu sitten alkaa suttaantumaan. Jos nyt eletään kevättä ja kesää ensin ja sitten vasta suuremmin pohditaan tuota elämänmuutosta sitten.

Nyt on pakko lähteä suihkuun ja nukkumaan! Kävin tänäänkin naapurin kanssa lenkillä, ollaan oikein käyty juoksulenkeillä ja kunto kasvaa kohisten. Liikunnasta tulee kyllä ihana olo!

No mutta, päätän rapsani tähän. Kivaa kevättä ja kesän alkua kaikille!