Kerkiän varmaan vähän kirjoittelemaan pitkästä aikaa kuulumisia kun lapset niin nätisti tuolla leikkii.

Katsoin, että lokakuun lopussa olen kirjoitellut ihan asiatekstiä, jopas on aika mennyt nopeasti. Synttärit siinä sitten vietettiin, tyttelikin täytti 2 vuotta noin vain, yhtäkkiä. Sanoja tuleekin rivakkaan tahtiin, yritystä ainakin kaikenlaiseen. Eläimiä luetaan kirjoista, on tiiteti, papua (papukaija), apia, hepa, miu, hauhau, piiviivi, kiavia (kirahvi), kuua-a (kultakala), kala... Ruokiakin osataan; peipää, kuuttia (jukurttia), kuakaa (ruokaa), kinkkua (juustoa), haakka (haarukka, hammasharja, hanska, harakka, tosi ruoka-aiheista..). Kaikenlaista muutakin sanavarastoa löytyy; mummu, kaaka (taata), kaai (kalle), eea (eeva), piipu (peetu), ikkä, ipi (iskä, isi), pamppa (samppa), piui (pilli), kiia (kirja), muumi, mi my (pikku myy), hakku (hattu)... no mitä kaikkea. Mutta hauska on kuunnella näitä hienoja sanoja ja kommunikointi pikkutyttelin kanssa vaan lisääntyy. Draaman tajuakin tytöltä löytyy ja oman tahdon julistuksia on myös ilmennyt. Aika tössöttelijä tuo typy kuitenkin on, sellainen rauhallinen, joskin osaa myös hienosti riehua. Potalle ja pytylle istuu, mutta jos tuotos olisi tulossa niin juoksee pois potalta ja tahtoo vaipan mihin tekee sitten tuotoksensa.  No, kaikki aikanaan.

Poitsu on kerhoa ja pallokoulua käynyt, myös lassiloikassa käytiin, mutta se jää kevääksi pois kun on aika turhanpäiväinen. Mutta kerho ja pallokoulu jatkuvat, sen verran mieleisiä toimia ovat olleet. Kerhossa on ollut peikkojuhlaa ja ties mitä kivaa. Kirkon vieressä on sellainen puutalo, Kanttorila, siellä on kaksi kertaa syksyn aikana ollut käyntiä. Siellä on luettu Raamatun kertomuksia. Ensi viikolla on sitten joulujuhla, minne ihan aikuiset ja sisaruksetkin on kutsuttu.

Lunta tuli, lapset tykkää. Nyt taitaa tänään olla luvattu +3 ja vesisadetta, joten lumi varmaan katoaa. Jäis nyt edes vähän valkoista maahan jouluksi. Joulua onkin jo valmisteltu jonkin aikaa. Sain yrittää tosissani lykätä joulukoristeiden hakua ja laittelua. Jo marraskuun alussa niitä alettiin kinuta. Nyt on koristeet paikallaan ja kuusenkoristeitakin on ihmetelty moneen kertaan jo. Kortit osittain askarreltiin ja lähetettiin jo. Paketit on hankittu ja paketoitu jo. Enää sitten se inhottava siivous ja sitten saakin joulu tulla. Torstaina menen äidin ja siskon kanssa Tampere-taloon joulukonserttiin vähän joulutunnelmaa hakemaan ja jos viikonloppuna kerkeisin kauneimpiin joululauluihin jonnekin. Nokialla ne jo jotenkin menivät, on siis suunnattava Tampereelle.

Ensi sunnuntaina meillä vietetään 7. hääpäivää. Aika kyllä on hurahtanut mahrotonta vauhtia. Mehän ollaan ihan vanha pari jo, mieskin lähentelee pian jo neljääkymmentä. Eipä se mitään, ikä tuo uskottavuutta :)

Ikävä uutinen oli tuo Nokia-lisän poisjääminen. Ensi maaliskuussa se jää pois ja mun tulot putoaa roimasti. Huono päätös Nokialta, mutta minkäs teet. Kai sitä selvitään. Pitänee miettiä, jos vaikka jotain työtä jostain sais viikonloppuisin tai iltaisin..

No, nyt taitaa olla jo valoisaa ulkona, jos vaikka lähdettäis muksujen kanssa pihaan. Mukavaa joulun odottelua kaikille! Pian se taas on jo ohi ja yhtäkkiä onkin taas jo kevät!!! Oijoi, sitäkin odotellessa!