No joo, onhan sitä aikaa taas kulunut edellisestä postauksesta. Jospa taas skriivailisi kuulumisia teille tuhansille lukijoilleni!

Talven niska on taitettu, kevättä parasta huristellaan. Viimeisen puolentoista kuukauden ajan meillä on touhuttu seuraavaa..

Isi ja poika kävi katsomassa salibandypelin ja poika jaksoi katsoa peliä kauemmin kuin karkkipussin keston ajan, eli kehitystä on tapahtumassa. Minä, mummu ja lapset käytiin katsomassa Tanssiva muumilaakso tanssiteatteri, aikamoista touhua oli. 50 minuuttia oli maksimimäärä sitä laatua.

Tilattiin Hennesiltä paketti ja minä se vaan en opi. Taas sain kaikki palauttaa mitä itselleni olin tilannut. Lapsille onneksi suurin osa sopi.

Naapurilla oli tyttöjen ilta. Ensin oli aikuisten lelujen esittely ja sitten vain syötiin ja juotiin. Taas sain uusia tuttuja täältä Nokialta. Poikettiin jopa Nokian yöelämässä. Pari pubia täällä on ihan kivoja, mutta yksi oli täysin alitse muiden. En viitsi nimeä tähän kirjoittaa mutta samannimisiä tossuja on olemassa. Huh, että oli karsea paikka, tulipa sekin nähtyä. Ja siis ylihauskaa oli koko illan, sai taas nauraa vatsalihakset kipeiksi.

Poika kävi yökylässä kaverillaan, siis ilman äitiä tietenkin. Tosi reippaasti poika menee yökyläilemään, ei kyllä äitiä kaipaile, hyvä niin :).

Pari kertaa olen käynyt kummipojan kanssa uimahallissa vauvauinnissa. On se lystiä touhua, hyvin ne pikkuihmiset siellä uiskentelee ja sukeltelee. On ne sellaisia uiskentelevia nakkeja, vai mitä Eeva?

Pojan kanssa käytiin taas raivostumassa Nokian ensiavussa. On se uskomatonta kun jossain ei vaan homma toimi. Poika onkin nyt syönyt kolme kuuria korvatulehdukseensa, toivottavasti nyt on mennyt tulehdus ohi, huomenna se selviää.

Meillä tuli miehen kanssa 12 vuotta siitä kun tavattiin Crazy Horsessa. Johan tässä on yhteisiä polkuja tallailtu niin pitkä aika, ja pitkältä on tuntunutkin.. Elinkautinen on lusittu :D

Yhtenä perjantaina saatiin kummityttö äiteensä kanssa Espoosta meille yökylään. Oli mukavaista viettää iltaa ja aamupäivää tällä kokoonpanolla. Kiva kun jaksoivat meille asti ajella!

Käytiin katsomassa teatterissa Parasta ennen. Se oli kyllä ihan hyvä, mutta mua väsytti niin paljon ja lämmin teatteri sekä hämärä ja tasainen pulina sai mut nukahtelemaan varmaan 15 kertaa sen esityksen aikana. Siis korostan, että esitys oli ihan hyvä, mutta uni voitti.. Onneksi ei istuttu eturivissä. Käytiin sitten miehen kanssa vielä Coussicassa syömässä ja oli vaan hyvää ruokaa! Siellä ei kyllä pety!

Leffassa poikkesin serkun kanssa katsomassa Kulman pojat. Oli hauska, suosittelen!

Niin, ja tytteli sai elämänsä ensimmäisen kutsun kaverisynttäreille. Kerhokaveri täytti kolme vuotta ja sinne sitten mentiin. Niin ihania noin pienet kun istui pöydässä ja mutusti keksiä ja sitten leikittiin ja ongittiin :).

Uimahallista ollaan nyt innostuttu. Käytiin pojan kanssa ensin kahdestaan ja sitten parin päivän päästä mummu ja tyttökin tuli mukaan. Typsyn ensimmäinen kerta uikussa. Aluksi pelotti kovasti mutta altaassa typy rentoutui ja polskutteli oikein olan takaa. Nokian uimahalli on tosi kiva paikka, siellä kyllä viihtyy helposti pidempäänkin.

Käytin muksut parturissa ja tosi kiva juttu oli, että tytteli antoi leikata hiuksensa. Ihan lopuksi menetti hermonsa, mutta pääosin leikkuu sujui hyvin. Mahtavaa!! Kivat hiukset tuli molemmille. Pitäis nyt olla kivannäköiset kun ollaan menossa perhekuvaukseen huhtikuussa. Josko sais tästä mutsistakin ihmisen näköisen kun ammattikuvaaja kuvaa...?

Ja jännittäviä hetkiä koin ystäväni tekemässä reikihoidossa. Siitä en ihan näin julkisesti ala tekemään raporttia, mutta oli varsin erikoinen hoito ja mitä siinä tapahtui ja mitä sen jälkeen tapahtui. Voin vain suositella muillekin. Avoimin mielin hörhöhoitoihin muutkin ;) Kiitos ystäväiseni tästä hoidosta!

Siinä nyt jotain puuhia millä ollaan kevättalvea kulutettu.

Ja koska täytän kohta taas vuosia ja vanhenen niin saan jo alkaa marmattamaan sairauksistani, eikös vaan? Hypätkää yli jos ei kiinnosta :) No mutta eli siis, vatsavaivat, mitkä on kiusanneet puolisen vuotta, on nyt siis tutkittu varsin perusteellisesti. on tehty ultraääni, skopia ja magneetti.. ja olen saanut kokeilla viikon maidotonta dieettiä, joka siinä kohtaa tuntui ihan tosi kurjalta. No, sepä ei auttanut ja poikkesin yksityisellä, erikoislääkärillä. Sain määräyksen aloittaa ruokavalion, jossa ei saanut olla viljoja, maitotuotteita, kahvia, teetä, sitrushedelmiä, mitään hiivaan leivottua.. Siinähän sitä ihmeteltiin, että mitä sitä sitten söisi. Kahvi oli paha homma, ikäni olen kahvetta lipitellyt, joten tauko kahvista tuntui inhottavalta. Ja kolme päivää päätä särki! Sen jälkeen diettiin tottui ja kahvia ei sitten enää niin tehnytkään mieli. Pari viikkoa meni suht helposti. Löysin ruokavaliooni soijatuotteet, riisit, riisimaidot, gluteenittomat tuotteet.. mitä kaikkea. Ja laihduin muutamia kiloja. Tänään juuri kokeilin muutamia farkkuja, jotka koko talven oli puristaneet ja niin vaan menivät jalkaan, napinkin sai kiinni :) Ihan mukavilta eivät vielä tuntuneet, eli muutama kilo vielä saisi lähteä. Dietti ei kuitenkaan auttanut vatsavaivoihin, joten sain aloittaa taas ihan normaalit sapuskat. Kahvikin nyt taas menee.. ja pulla valitettavasti, että ehkä se pari viimeistä ikävää ylikiloa vain jää vyötärölleni ikuisiksi ajoiksi.

No mutta, tällaista kuuluupi. Typsy juttelee koko ajan enemmän, nyt mä osaan jo aika hyvin suomentaa mitä tyttö yrittää meille kertoa. Jotenkin muutenkin se on niin iso tyttö jo. Ja poika varsinkin. Eskaripaikka on haettuna, saa nähdä mihin päiväkotiin pääsee esikouluilemaan. Työkuvioita on tässä vähän jo alettu pohdiskella, vaikka monta kuukautta tässä vielä kotona oleskellaankin. Ne vaan menee niin nopeasti.

Jahas, kaipa on aika lähteä koneelta muihin puuhiin. Typsy leikkii olkkarissa ja poika lähti naapuriin leikkimään. On se vaan mahtavaa, että naapurissa asuu niin hyvä kaveri, 5-6-vuotiaille nuo kaveritkin kun tuntuu jo olevan niin tärkeitä.

Poika sai lainaan kirjasarjan Löytöretket. On vaikka mitä aiheita, avaruutta, ihmistä, luontoa, keksintöjä.. Nyt on jo luettu avaruuskirja, sitten jatketaan luonnon ihmeillä. Tuntuu, että ihan kaikki kiinnostaa. "Mihin ihmiset menee kun ne menee taivaaseen?" "Miksi äiti aikuiset ei koskaan leiki?" "Mitähän näiden kivipussien sisällä on?" Siinä pari visaista.. Ja kun luettiin kirjaa, jossa mainittiin jotain tapahtuneen kauan, kauan sitten, tuhansia vuosia sitten kun ihmiset vielä asuivat luolissa, niin poika kysyi multa hämmästyneenä, että "oletteko te asuneet joskus luolissa?" :D Eli me aikuiset ollaan siis lapsen silmissä tuhansia vuosia vanhoja..:D

Ja vastaus otsikon kysymykseen on: energiaa.