Täällä sitä nyt sitten touhuillaan kotona. Pari päivää olin kotosalla noiden kahden pikkuihmisen kanssa. Ihan hyvin sujui, kiitos äidin.

Torstaina äiti tuli meille. Syötiin, leikittiin, silitettiin verhoja, ripustettiin ne verhot yms. Perjantaina taas menin äidin luokse. Oli pakko mennä ruinaan ruokaa kun meillä oli keittiön allaskaappia asentamassa remonttireiska, enkä voinut mennä köökkiin ruokaa laittamaan. Äiti teki kalakeiton ja sen päälle pääsin päikkäreille pojan kanssa. Taidetaan useamminkin köpsötellä ylämäkeä äidin luokse.

Vauva on jo hymyillyt tosi paljon. Muutamia öitä meni tuossa peräkkäin, kun vauva valvotti meitä mukavasti. Se herää yöllä ja valvoo parisen tuntia. Silmät auki vaan killittelee, eikä tunnu olevan yhtään väsynyt. Sitten yhtenä yönä se yhtäkkiä alkoi vinkeästi hymyillä äidille, ja luuli, että sillä on kuitattu valvomiset. Mutta ehei, ei se niin helpolla onnistu, melkein kylläkin. Viime yönä vauva nauroi ääneen, unissaan:)

Käväisin kaupungilla vauvelin kanssa eilen, treffasin työkaverini kahvittelun merkeissä. Oli tosi mukavaa jutella. Vauva vaan halusi osallistua jutteluun ja karjahteli yhden pariskunnan tiehensä kahviosta.. eivät tykänneet meidän lapsesta:) Lievää tuskanhikeä pukkasi äiskällä kun vauva parkui, masuvaivaa oli vissiin vähän. Mutta pääosin kaupunkireissu sujui ihan kivasti. Iltapäivällä saatiin sitten kylään kaveri Espoosta. Oli tosi mukavaa kun kerkesi meitäkin kurkistamaan!

Kuukauden vanha typykkä on nyt ja ihan hyvin sujuu elo muuten, mutta yöt on joskus vähän (ja vähän enemmänkin) katkonaisia. Että äiti on vähän väsynyt, mutta eiköhän se siitä. Viime yö meni hienosti, vauva söi pari kertaa ja nukahti saman tien sen jälkeen eikä jäänyt valvomaan. Se oli mukavaa. Ja poikakin nukkui pidempään, että saatiin aika kivasti nukuttua. Kummasti yksikin paremmin nukuttu yö virkistää. Ja paremmin nukuttu yö tarkoittaa 7 tunnin yöunia kolmessa eri pätkässä. Että silleen.

Vähän lasten suusta-tarinaakin:

Se remonttireiska oli meillä sitä allaskaappia laittamassa siis eilen. Haiskahti jonninverran hielle tämä mies. Poika meni vessaan pissalle ja kysyi siellä, että: "Mikä täällä haisee?" Mä kyllä tiesin, että mikä, mutta sanoin, että "en tiedä, ehkä se on tämä vessa." Poika siihen, että "EI, kun se on toi mies!" Siihen on sitten turha enää sanoa mitään. Sanoin vaan, että "höps höps". No, lapsen suusta kuulee totuuden, vaikkei niin aina haluaisikaan.. Ehkä se mies sitten meni sinä iltana suihkuun ja osti deodoranttia. Ehkä ei.:)

Me ollaan joululahjat jo ostettu, ihan jotain pientä on ostamatta vielä. Pakko on ollut ostaa kun ristiäiset on juuri joulun alla, täytyy niihin keretä panostaa myös. Nimi on vähän vaikea päätös meille. Muutamia nimiä pyörii mielessä, mutta kovasti vaikea päätös on. Ehdotuksia??