Joulu on taas käsillä, ja meillä jyllää perinteiset jouluflunssat. Yritän taistella nuhaa vastaan, jotta pääsisin maistamaan edes jotain jouluruokia. Kun eipä niitä nuhassa paljon maista. No, poika on ollut koko viikon kuumeessa, nuhassa ja yskässä. Nyt on alkanut kuume helpottaa ja enää jäljellä nuhaa ja yskää, tosin nekin jo vähän lievempinä. Huh. Mies ei taaskaan ole saanut mitään osaa tästä flunssasta.

No, olenpas aika onnellinen kun on vapaata huominen ja ylihuominen. Otin palkatonta, koska tuntui, että on pakko saada vähän lomaa. Ja kun nämä joulunaluspäivät on niitä kaikkein parhaimpia. Huomenna poitsu saa mennä hetkeksi hoitoon vielä leikkimään kun minä teen suht pikaisen joulusiivon ja haen kuusen. Jos vaan kuusia tässä jossain lähellä myydään. Ennen niitä on myyty tuossa lähikikkarin edessä ja sieltä olen sen aina hakenut.

Tiistaina on vuorossa pojan kanssa kuusen koristelua ja joululeivontaa. Aiotaan ihan perinteiset piparit ja tortut leipoa. Sitten illalla tehdään hautakierros, viedään kynttilät haudoille. Poiketaan siis Kalenvankankaalla ja Vatialassa. Sitten vain odotellaan jouluaaton alkua.

Aatto vietetään tässä kotosalla aamupäivällä saunoen ensin. Sitten päiväunien jälkeen suunnataan äitini luo kylään, jossa syödään jouluruokaa, ehkäpä pukkikin tulee ja sitten istutaan iltaa. Ihmetellään paketteja ja juodaan glögiä. Perinteistä joulutouhua siis. Koko touhu kuvataan mun uudella hienolla tällä.

Joulupäivänä mennään anoppilaan jonne toivottavasti tulee myös miehen veljen perhe! Siellä sitten syödään taas ja touhotetaan lasten kanssa.
Tapanina meille kylään on kutsuttu taata avovaimoineen ja veljeni vaimoineen tulee myöskin. Jos joku sisaruksistani lukee tätä, niin teretulemast vaan myös!

Tällaista joulusuunnitelmaa. ja mikä ihaninta, kun joulu on ohi, on vielä viikonloppukin edessä, lomaa. Ihanaa!

Mutta nyt toivottelen kaikille niille jotka täällä vielä jaksaa käydä kurkkimassa OIKEIN TUNNELMALLISTA JOULUA!