On ollut niin kiireistä aikaa, enkä ole kerennyt kirjoitella. Nyt yritän äkkiseltään raportoida tapahtumia ennen kuin lähdemme jussin viettoon siskoni luo!

Viime perjantaina saatiin kylään kummipoikamme perheineen. Hämmästyttiin mieheni kanssa molemmat, kuinka kummipojasta oli tullut yhtäkkiä ihan jo iso poika. Ei mikään pikkulapsi enää. Kummipoika täyttää 5 vuotta ihan tässä kesäkuussa. Niin vain aika rientää. Kummipojan siskokin oli kasvanut ja jutteli vaikka mitä!

Sunnuntaina meillä oli sitten veljen tytön rippijuhlat. Mun täytyy nyt lopettaa tämä lasten kasvamisen kauhistelu, mutta kerran vielä... Miten se veljen tyttö on jo ripari-ikäinen?!?!?! Melkein aikuinen jo.. voi ääk.
Päästiin kunnialla kirkkoon pojan kanssa, vaunut kannettiin rappuja ja poika nukahti hienosti juuri ennen kirkonmenojen alkua. Olimme toiveikkaita! Vartin verran nukkui, mutta kun niin kovasti veisattiin niin heräsi. Onneksi kummit istuivat samassa rivissä ja leikittivät poikaa ja poika käyttäytyikin aika hienosti. Kurnutti omia juttujaan ja halusi vähän repiä edessä istuvan hiuksia:) Taatalta poika oli juuri saanut hienon Soitto soi- kirjan, jota luettiin kirkossa.
Veljentyttö oli tosi nätti ja veljeni aivan liikuttunut. Konfirmoitavat siunattiin ja saivat ensimmäisen ehtoollisensakin. Sitten lauloivat vielä hienosti laulun koko porukka.
Mekin mentiin ehtoolliselle, minä, äiti, siskoni ja poika! Poika siunattiin. Käyttäytyi aivan hienosti, tietenkin!:)
Kirkon jälkeen pihassa onniteltiin veljentyttöä ja halailtiin ja ojenneltiin ruusuja. Siitä ajeltiin sitten juhlapaikalle ja nautittiin kahvia ja kakkuja. Juteltiin mukavia ja kyseltiin rippileiristä, joka oli ollut Ranskassa! Juhlissa oli valkokangas, jolla pyöri kuvia riparilta. Sai sitten tuhannennen kerran kertoa mitä kaikkea ripariin kuului ja mitä olivat tehneet. Minä ja siskoni (perh.) annettiin lahjaksi Pariisi-aiheinen taulu. Toivottavasti veljentyttö tykkäsi.
Niin, on vaan riparit muuttuneet ajan saatossa. Itse kävin päiväriparin. Kaverin kanssa ajettiin mopoilla seurakuntakeskukseen joka päivä. Lounasaikaan ostettiin kaupasta mustaa makkaraa ja syötiin sitä hautausmaalla.....:):) Mutta ihan ok ripari sekin oli:)

Joka tapauksessa juhlat olivat kivat ja sankari niin nätti että!!!!!!!!!!!!!!!

Juhlien jälkeen pakattiin kimpsut ja kampsut ja ajeltiin minä, poika ja äiti siskon luo pikkuvarsaa katsomaan. Ai että varsa olikin ihana!! Sunnuntaina muut tekivät vielä laitumen valmiiksi jotta saatiin pikkuvarsa emoineen laitumelle(minä hoidin poikaa ja hoidin tekijöille juomaa). Voi että varsa oli suloinen kun tanssahteli laitumelle emon perässä. Sinne painelivat syntymäpahnoille vajan taakse oleskelemaan omaan rauhaansa.
Illalla myöhään vielä syötiin ja saunottiin! Siskollani on ihana (iki)vanha ulkosauna. Siellä kelpaa kylpeä!

Maanantaina pääsin oikein kunnon töihin. Äiti/mummi hoiti poikaa ja minä tein siskon miehen kanssa puita. Sain kirveen käteeni ja aloin paukutella niitä pienempiä pöllejä klapeiksi. Siskon mies touhusi sirkkelin kanssa. olin oikein ylpeä itsestäni kun sain ihan ison pinon klapeja tehtyä. Hiki tuli ja rakko käteen. Ei haittaa:)
Illalla päätettiin juhlistaa siskon miestä kun perusti oman yrityksen. Käytiin hakemassa kuoharipullo ja leivottiin ihana raparperi (tai rapalperi, miten vaan:)-kakku. Mies oli töissä ja palasi illalla juhlapöytään!
Niin, kun minä ja äiti/mummi käytiin kaupassa ja palattiin takaisin siskolleni, niin ihmeteltiin, mihin siskoni ja poika oli kadonneet.Soiteltiin perään ja siskoni oli laitumella pojan kanssa. Sisko oli laittanut pojan turvakaukaloon, kaukalon maitokärryihin ja sinne vain laitskalle varsaa katsomaan:) Hieno kulkuneuvo:) Poika oli kuulemma kauheasti nauranut varsalle, kun varsa imi, kuului hassu ääni. Ja kaikelle muullekin oli nauranut. Ihania maalaiskokemuksia pojalle:)

Jäätiin vielä yhdeksi yöksi siskolleni mutta tiistaiaamuna pakattiin kamppeet ja lähdettiin takaisin kotia kohti. Kiitos suuri siskolle ja miehelle majoittamisesta ja etenkin siitä, että ottivat pojan kahdeksi yöksi omaan huoneeseensa nukkumaan:) Vasta toisena yönä sain nukuttua paremmin. Ekana yönä heräilin pohtimaan miten mahtaa poika voida kun nukkuihan kuitenkin AIVAN ERI HUONEESSA:):)

Tiistaina sain kylään kaksi kaveria tyttövauvoineen. Eli nämä lokakuun tytsyt!! Pistettiin eväät ja vauvat valmiiksi ja lähdettiin rantaan piknikille. Edes pikku sateenropsaukset eivät meitä estäneet. Ja miten hienosti kävikään, vauvat nukahtivat kaikki matkalla ja saatiin nauttia eväistä ihan rauhassa hetki. Yksitellen sitten heräilivät ja pääsivät vauvatkin nauttimaan piknikistä:)

Keskiviikkona käväisin kaverin kanssa Ideaparkissa. Mukavaa oli jutustella ja shoppailla tehokkaasti. Löysin meille kivan sohvapöydän, pienen vain, mutta hienon.

Eilen eli torstaina alkoi miehellä loma. Siivoilin kotona valmiiksi lomaa ja juhannusta varten. Kotiin saapuikin sitten väsynyt mutta onnellinen mies. Neljä viikkoa yhteiseloa tiedossa!

No, päätän raporttini tähän ja jatkan sitten ensi viikolla. Lähdemme sinne siskolleni jussin viettoon. Illalla tiedossa naapurissa juhannustanssit:) Saas nähdä miten onnaa tuon pikkupojan kanssa iltamenot:)

OIKEIN IHANAA KESKIKESÄN JUHLAA KAIKILLE!!!!!!