On vaan mahtavaa kun on ulkona vihreää, eikä ulos tarvitse enää laittaa toppakuteita.

Ja kivaa on sekin, että kun menee ulos tuohon meidän sisäpihaan, niin aika nopeasti paikalle saapuu seuraa, joku naapureista tulee pihaan myös. Joskus keitellään kahvit, joskus jollain on kakkua tai pullaa ja sitten herkutellaan ja leikitään pihassa. Poika onkin löytänyt kavereita ihan pihapiiristä jo. Uusi juttu onkin ollut se, kun iltapäivällä ovikello soi ja oven takana on naapurinpoika tai tyttö pyytämässä poikaa ulos leikkimään. Meillä on jo noin iso poika, että sitä haetaan ulos, oi ja voi :)

No, yksin ei vielä ulkona juuri temmellä, niin, että äidit sitten tulee ulos ja jutustelee kun pojat ja tytöt riehuu ja leikkii. Meidän tytteli kovasti tykkää hiekkalaatikkoleikeistä nyt. Pitkään istuu ja lapioi hiekkaa ämpäreihin ja muotteihin, ihmeen vähän suuhun. Joskus pihaan tulee isompia naapurintyttöjä myös. Ne tuntuvat tykkäävän näistä pienistä ja paimentavat niitä sitten välillä. Aikamoista yhteisöllisyyttä sitten, sehän se on päivän sana. Hyvä sana onkin! Mutta että oikein tyytyväisiä ollaan tähän asuinkuvioon sitten, on seuraa vanhemmille ja lapsille toisistaan.

Pientä pihaamme ollaan tässä laiteltu, tai enemmän minä olen laitellut. Mies on kyllä silloin tällöin puuhastellut mukana, on haravoitu ja kitketty ja laitettu haketta, lannoitettu yms. Meidän pihan nurmikko on tosi huonokuntoinen. maa on kuulemma jätemaata, savimaata, huonoa kumminkin. Ja pihaan paistaa aurinko paahatavsti silloin kuin se paistaa. Pitää nyt sitten lannoittaa ja laittaa ehkä vielä lisää siemeniä sinne nurtsin sekaan. Kukkapenkkini raivasin, se kaipaa nyt vain uusia kukkia. Ostin myös mustaviinimarjapuskan ja tyrnipuskan, tyrnille pitää ostaa nyt sitten se poikakaveri, näin kuulin. Omppopuun ostan myös vielä, jonkun pienikokoisen.  Sellaisia suunnitelmia olisi. Ulkona puuhaaminen on aika ihanaa. Piha on tosiaan pieni, mutta siitä on hyvä lähteä. Kyllä siinä toistaiseksi on hyvin leikitty ja touhuttu. Nyt paremmin mahtuukin leikkimään kun annoin pois koivuangervopuskat pihasta, neljä isoa puskaa keskeltä pihaa.. sinne meni, tervemenoa!

Poika aloitti tuossa jalkapallon, mutta koska hoki ettei tykkää eikä halua sinne mennä niin ei sitten enää mennä. Jalkapalloreenien jälkeen kyllä sanoi, että oli kivaa, mutta muuten, ei kuulemma tahdo sinne enää mennä. Antaa sitten olla ja ajan kulua. Saattaapi olla enemmän sellainen yksilölajityyppi tuo poitsu, hiihto kun tuntui olevan tosi kiva juttu. No, katsellaan. Syksyksi ilmoitin pojan muskariin, konservatoriolle edelleen kun on kerran kiva paikka. Ja kivan muskaritätin ryhmään vielä pääsi. Tytteliä ajattelin, että jos Nokialta löytyisi kiva muskariryhmä niin voitaisiin kokeilla sellaista sitten. Josko muskari olisi tyttelin mielestä kivempi kuin ne vauhtiketut, mitkä sai aikaan vain itkua ja parkua.

Äitienpäiväkin oli ja meni. Sain taas - yllätys yllätys- aamupalat sänkyyn, suklaiden ja lahjojen sekä korttien kera. Juhlittiin sitten myös molemmissa mummuloissa tietenkin. Oikein perinteinen kiva äitienpäivä oli!

Peruskeväänjuttuihin kuuluu tietenkin jalkahoito. Sain systeriltä lahjakortin jalkahoitoon ja niin vaan taas kehtasi ottaa kintut esiin kun aurinko alkoi paistaa!

Kevättouhuihin kuuluu myös tietty kevätjuhlat. muskarin kevätjuhla oli taas ihana esitys. Teemana vanhan ajan leikit ja laulut. Siellä poika lauloi:"leikitään, leikitään, mennään piiriin ympyrään, tehdään jotain mukavaa, leikki on lasten työtä!" Miehen kanssa taas ylpeinä katseltiin kun oma jälkikasvu niin hienosti esiintyi.

Samana päivänä kun oli kevätjuhla, oli myös taloyhtiön talkoot. Tongittiin kaikkia puskia ja pihoja ja tietty kahviteltiin ja grillattiin ja ryypiskeltiin. Siitä sujuvasti siirryin kaverin nelikymppisille. Ne olikin ihan huippuhauskat pirskeet! Oli kiva nähdä taas kavereita pitkästä aikaa! Sai taas nauraa oikein kunnolla!

Siskon luona juhlittiin One year after-partyjä. Tuli vuosi häistä ja kaasojen ja best manien perheet kutsuttiin syöpöttelemään ja muistelemaan vuoden takaisia häitä! Se olikin kiva päivä!

Särkänniemessä ollaan jo keretty käymään. Vattenfall tarjosi meille kolmituntisen laitteissa ja siellä pyörittiin sitten iloisesti. Oli vaan aika paljon porukkaa ja joutui tosi pitkään jonottamaan joka laitteeseen, mutta lapsilla varmaankin oli hauskaa!:) Näsinneulassakin käytiin ihmettelemässä Tamperetta niiiiin korkealta katsottuna!

Sellaista touhotusta on ollut! Aika touhua on ollutkin, menoa vaikka kuinka. Ehkä nyt alkaa vähän hellittämään kaikki menot kun alkaa kesä, ja KESÄtouhut!:) Ne ne onkin kivoja touhuja sitten. Kun vaan saatais lämmintä kesäsäätä, ja PIAN!