Juhannusraportti

Perjantaina pakkailtiin tarvikkeita aamusella. Jestas sentään, mikä määrä tavaraa! Yhden lapsen kanssa tällainen määrä!! En tiedä oltaisiinko saatu haukkua mukaan ollenkaan, oli niin paljon tavaraa. Haukku oli innokkaana lähtenyt minun äitini mukaan möksälle juhannuksen viettoon.
No, päästiin suht ajoissa lähtemään. Oli aika kuuma ajomatka.

Kun päästiin perille niin päästiin heti laitumella katsomaan pientä varsulia. Olipa se vain kasvanut ja jäntevöitynyt. Söpö oli!! Päivällä sitten laitettiin ulkosauna taas "tulelle" ja miehet pääsivät saunaan ekana. Mukana menossa oli myös isäntäväen kaveri. Painelivat saunaan, vilvottelivat välillä ja taas saunoivat. Vihtoja tietenkin käytettiin. Etenkin siskon mies vihtoi sydämensä kyllyydestä! Me tytökin sitten päästiin saunomaan. Oli niin ihanaa saunoa aivan rauhassa ja vilvotella välillä ja jutella naisten juttuja. Niin, alkuun kyllä päästettiin yksi mieskin meidän kanssa kylpemään.... Eli poika tuli myös, sai taas istua vadissa ja leikkiä ankalla. Pääsi juhannuskylpyyn. Siitä puhtoisena pyyhkeeseen käärittynä pääsi isin syliin ja me akat sitten kylvettiin. Kylpyjen jälkeen pistettiin sapuskat tulelle. Herkkua oli taas monenlaista.. perunaa, makkaraa, kanaa, lihaa (siis JÄTTIpihvit), fetaa (tai nykyään salaattijuustoa - heja hej EU-direktiivit!), auraa, salaattia, maissia, viiniä.. mitä kaikkea. Syötiin niin, että melkein haljettiin. Onko se aina pakko syödä niin, ettei liikkumaan pysty? Kysyn vaan. Ehkä se on. Jälkkäriksi keitettiin kahvit ja syötiin mun väsäämää mangotäytekakkua. Hyvää oli, mutta sitten vasta oltiinkin täynnä. Siinä sitä sitten voivoteltiin. Illan tullen laitettiin itsemme "tanssi"kuntoon ja mentiin naapuriin latotansseihin. Poika sai yökkärin valmiiksi päälleen ja pääsi vaunuihin pötköttelemään. Nukkuikin hyvin tanssien ajan vaunussa, me tarkkailtiin itkuhälytintä herkeämättä. Hauskaa olikin tansseissa poiketa, hyvä meininki oli!! Yöllä könysimme siskolle nukkumaan, mies siellä jo pojan kanssa yrittikin nukkua, olivat jo aiemmin tulleet nukkumaan.
Vaan poikapa ei nukkunut. Ilahdutti meitä valvomalla klo3.30 asti. Oli vissiin vähän levoton kaikesta menosta. Sitten kun nukahti niin ilmeisesti mä olin jo niin stressaantunut, että sydän hakkas tuhatta ja sataa ja sitten meillä molemmilla tuli mahat tosi kipeiksi. Sitten tuli kuuma. Ja sitten tuli kylmä. Nukuttiin ehkä tunti koko yönä. Kärpäsetkin meitä kiusasi. Mies jahtasi niitä Urjalan sanomilla. Aamulla oltiin varmaan kiva näky kun sisko miehensä kanssa tuli kurkkimaan. Pikkuisen höhheleinä sitten aloitettiin päivä.
Iltapäivällä porhallettiin juhannusajelulle. Ensin käytiin uimassa, se virkisti ihanasti. Sitten suunnattiin nenät kohti Kylmäkosken Milleriä (nyk. Tokmanni). Tehtiin täydennystä ruokavarastoihin ja muutenkin seilailtiin siellä.

Juhannusajelu kun päättyi niin serkkumme "Tuija" saapui miehensä "Jarmon" kanssa. Grillattiin ja saunottiin ilta. Oli hauskaa! Tuija ja Jarmo olivat myöhään yöhön seurana ja viihdyttämässä meitä. Oli taas kiva akkojen sauna!
Poikakin nukahti ihan hyvin ja nukkui onneksi hienosti yönsä.

Tänään sunnuntaina ollaan puuhasteltu vain kaikkea tavallista. Siskoni miehensä kanssa ajoi hevoset ja mä valmistin herkullisen "makkaraisen makkara(jauho)kastikkeen" lisukkeineen.
Lähdettiin hienovaraisen vinkin jälkeen kotiin ajelemaan (kotiväki itse lähti kotoa:) ja mentiin suoraan anoppilaan. Kaffiteltiin siellä vähän ja oleskeltiin, sitten ajeltiin kotiin. Täällä ollaan nyt purettu kamppeita ja aletaan toipua tästä rajusta juhannuksesta.
Oikein mukava juhannus oli kerta kaikkiaan! Kiitos isäntäväelle kaikesta! Toivottavasti saatte vessanpöntön pian vetämään:)

Mies on nyt sitten lomalla. Mitähän me lomalaiset keksittäis ensi viikolle? Toistaiseksi tiedossa on hiitti, shoppailua, visiitti taatalaan, kampaajaa ja parturia, kummipojan futispeli... Kuulostaako kivalta?